Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'MEDVJED SE PROBUDIO!'

RUSI VELIČAJU PUTINA Rusija uništila 355 položaja ISIS-a u 48 sati zračnih udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija nije ubacila samo u petu brzinu s zračnim napadima u Siriji, već je, kako ističe Russian Insider, prebacila u 'bestijalan' modus.

Samo u posljednjih 48 sati, Rusija je uništila konvoj od 500 cisterni ISIS-a, u kojima je Islamska država krijumčarila naftu, no to je samo manji dio boli koju je ruski predsjednik Vladimir Putin sasuo na džihadiste u Siriji, piše Russia Insider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrazloženje stručnjaka Povlačenje Rusa iz Sirije: Putinov stvarni razlog će vas iznenaditi Slika nije dostupna Gube velika područja NAPADAJU IH JAČE NEGO IKAD Obama poručio vođama IS: 'Vi ste slijedeći'

Čak 355 položaja ISIS-a uništeno je u okolici Alepa, Idleba, Rake i Dir Ezzora u posljednjih 48 sati. Rusko ratno zrakoplovstvo u suradnji sa sirijskim ratnim zrakoplovstvom izvelo je 186 letova protiv položaja ISIS-a u Siriji, prenosi sirijska novinska agencija.

RAZNIJELI 116 CISTERNI Amerikanci sasuli pakao na konvoj Islamske države

Među uništenim ciljevima je 26 zapovjednih centara, 35 skladišta streljiva i naoružanja, 28 utvrđenih položaja, tri kampa za obuku, osam tvornica eksploziva i 86 skladišta teškog naoružanja.

Za kraj, Russia Insider izravno provocira Zapad i saveznike postavljajući pitanje 'koliko će trebati Saudijskoj Arabiji, CIA-i i Turskoj da obnove svo to naoružanje teroristima?'

DOSAD SU SE SAMO 'ŠALILI'? Kremlj najavio do 300 zračnih udara dnevno na džihadiste

Rusija tvrdi da je u Siriji likvidirala 600 pobunjenika

Ruski ministar obrane Sergej Shoigu u petak je izjavio da je u napadu krstarećim projektilima na ciljeve u sirijskoj provinciji Deir ez-Zour ubijeno više od 600 pobunjenika, prenosi agencija RIA.

Agencija ne navodi kada je taj napad izvršen, ali dodaje da je Rusija udvostručila broj borbenih zrakoplova koji sudjeluju u zračnim udarima u Siriji na 69.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je , odgovarajući na pitanje o značenju izjave predsjednika Vladimira Putina o "narednim fazama" vojne operacije, istaknuo da se ne razgovora o mogućoj kopnenoj operaciji ruske vojske u Siriji.

"O tome se nije razgovaralo, niti se sada razgovora", kazao je Peskov novinarima.

U zasebnom priopćenju rusko ministarstvo vanjskih poslova je objavilo da su ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i američki državni tajnik John Kerry telefonski razgovarali o potrebi zajedničkog djelovanja u borbi protiv Islamske države (IS) i nužnosti pregovora između vlasti u Damasku i oporbe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene