Obavijesti Video Pretražite Navigacija
žele trajni mir

Još jedna država priznala Palestinu

Prosvjedi za Palestinu
Prosvjedi za Palestinu Foto: Afp
Nakon što su u proteklih nekoliko tjedana četiri europske države službeno priznale palestinsku državu, sada je to učinila i jedna azijska država.

Armensko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u petak da je Armenija priznala državu Palestinu kao korak prema miru na Bliskom istoku, istodobno naglasivši da je "situacija u Gazi kritična".

"Ponovno potvrđujući svoju predanost međunarodnom pravu i načelima jednakosti, suvereniteta i mirnog suživota naroda, Republika Armenija priznaje državu Palestinu", navodi se u priopćenju ministarstva.

"Erevan iskreno želi trajni mir" u regiji, navodi ministarstvo, kao i "trenutačnu uspostavu primirja" u ratu u Gazi.

Pročitajte i ovo Josip Dabro Imovinska kartica Kuća, auto, dva motora, ušteđevina... Pogledajte što sve ima ministar Dabro

Husein al-Šeik, glavni tajnik izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), brzo je "pozdravio" odluku Erevana.

"To je pobjeda prava, pravde, legitimiteta i borbe našeg palestinskog naroda za oslobođenje i neovisnost", objavio je na X-u.

Krajem svibnja su Španjolska, Irska i Norveška također službeno priznale državu Palestinu iz istog razloga, a početkom lipnja i Slovenija, što je izazvalo bijes izraelskih vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene