Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imovinska kartica

Kuća, auto, dva motora, ušteđevina... Pogledajte što sve ima ministar Dabro

Josip Dabro
Josip Dabro Foto: Damir Krajac/Cropix
Josip Dabro posjeduje kuću s okućnicom na parceli od 1470 kvadrata u Otoku koju je procijenio na 100.000 eura.

Josip Dabro, ministar poljoprivrede i glavni tajnik Domovinskog pokreta, predao je imovinsku karticu, koja je objavljena na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Naveo je kako posjeduje kuću s okućnicom na parceli od 1470 kvadrata u Otoku koju je procijenio na 100.000 eura. Navodi da je nekretninu stekao poticajnom stanogradnjom i nenamjenskim kreditom. Od vozila posjeduje Passat star četiri godine, vrijedan 17.000 eura, te dva motocikla, Kawasaki vrijedan 8900 eura i Yamahu od 3500 eura.

Pročitajte i ovo Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, sumarstva i ribarstva Josip Dabro Izmjena postojećih mjera Dabro moli za 100 dana da se dokaže i najavljuje: "Smanjit ćemo broj potpora seljacima, ali..."

Ministar u banci ima oročenih 15.000 eura i kredit od 15.000 eura koji otplaćuje mjesečnim ratama od 443 eura.

Njegova plaća na novoj dužnosti iznosi 2930 eura, dok plaća njegove supruge koja je zaposlena u uredu ovlaštenog inženjera geodezije iznosi 828 eura.

Prije nego što je 2017. postao zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, radio je kao stručni suradnik za poslove komunalnog gospodarstva u županiji te bio upravitelj Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije.

Pročitajte i ovo Marijana Puljak Nije briljirao VIDEO Puljak provocirala ministra usred Sabora, pogledajte kako joj je odgovorio: "Kad me probudite usred noći..."

Sada je počasni član te zaklade. Kao voditelj Ureda, u istoj je zakladi aktivan i ministar obrane Ivan Anušić, dugogodišnji Dabrin prijatelj.

Prije nego što je postao ministar, Dabro je radio kod Marija Radića, drugog čovjeka Domovinskog pokreta. U tvrtki Filir bio je asistent voditelja unapređenja prodaje.

Imovinsku karticu novog ministra poljoprivrede i magistra kineziologije pogledajte ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene