Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od kuge do linča

Arheološka otkrića prikazuju sve opasnosti života u ovom gradu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheološka otkrića na mjestu gradnje nove željezničke linije pokazuju sve opasnosti života stanovnika Londona u 17. stoljeću, od kuge i visokog mortaliteta novorođenčadi do okrutnosti gradske rulje.

Arheolozi su paralelno s iskopavanjem proučavali župne zapise o pokopima na grobovima otkrivenima duž 42 kilometra duge trase željeznice koja će povezivati istočni i zapadni dio Londona.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

Šesnaest arheologa i dobrovoljaca radilo je na iskopavanju i proučavanju župnih arhiva i rezultat će biti popis od tri tisuće osoba koje su pokopane na groblju Bedlam ispod današnje stanice Liverpool Street Station.

Većina identificiranih pokopana je između 1570. i 1729. što je razdoblje koje uključuje građanski rat 1642.-51., epidemiju kuge 1665. i veliki požar 1666. "Ovo je istraživanje uvid u jedno od najturbulentnijih razdoblja povijesti Londona", kaže arheolog Jay Carver.

Među identificiranima je i Nicholas Ambrose, gradonačelnik Londona u 1575. i astrolog imućnih stanovnika John Lamb kojeg je rulja kamenovala 1628. nakon što je optužen da se bavi crnom magijom. No, većina pokopanih na groblju Bedlam bili su londonska sirotinja i zapisi oslikavaju njihov život tijesno vezan uz bolesti i smrt.

Tako je jedan od pokojnika John Smith u samo mjesec dana u 1574. pokopao troje djece a sam je umro četiri godine kasnije. Za stotine pokopanih utvrđeno je da su umrli tijekom epidemije kuge, tuberkuloze ili boginja. Projekt gradnje željeznice vrijedan je 23 milijarde dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene