Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''2020. nije 2015.''

Merkel odlučna u sprječavanju da se ponovi migrantska kriza od prije pet godina, traži se rješenje za priljev izbjeglica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel odlučna je u nakani da spriječi ponavljanje europske izbjegličke krize koja je 2015. dosegnula vrhunac.

Njemačka kancelarka Angela Merkel odlučna je u tome da spriječi da se ponovi europska migrantska kriza koja je vrhunac dosegnula 2015. godine. 

Pročitajte i ovo U Španjolskoj pronađena tijela četiri migranta Nije im bilo spasa VIDEO Stravične scene u Španjolskoj, pronađena četiri tijela: "Skoči ili ću te ustrijeliti!" Giorgia Meloni i Edi Rama Sastanak premijera Italija će graditi prihvatne centre za migrante u Albaniji: "Osjećamo dužnost pomoći Rimu"

"2020. nije 2015.", rekla je Merkel na gospodarskom forumu u Berlinu. Tamo je bio i grčki premijer Kiriakos Micotakis čija se zemlja našla na udaru migrantskog vala nakon što je susjedna Turska 29. veljače rekla da otvara svoje granice.

Merkel je poručila građanima da političari održavaju velik broj sastanaka kako bi pronašli rješenje za taj problem i uspostavili kontrolu nad priljevom migranata, što zemlje članice EU-a, podijeljene u vezi s tim pitanjem, dosad nisu htjele učiniti.

Merkel je turske postupke ocijenila "neprihvatljivima". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene