Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Afp

Njemačka kancelarka Angela Merkel odlučna je u nakani da spriječi ponavljanje europske izbjegličke krize koja je 2015. dosegnula vrhunac.


Njemačka kancelarka Angela Merkel odlučna je u tome da spriječi da se ponovi europska migrantska kriza koja je vrhunac dosegnula 2015. godine. 

Vezani članci Migranti na granici Turske i Grčke - 6 Grčka će deportirati sve migrante koji su ušli u zemlju nakon 1. ožujka Davor Božinović Božinović: "Ilegalni ulazak na teritorij suverene države sigurno nije u skladu s međunarodnim pravom''

"2020. nije 2015.", rekla je Merkel na gospodarskom forumu u Berlinu. Tamo je bio i grčki premijer Kiriakos Micotakis čija se zemlja našla na udaru migrantskog vala nakon što je susjedna Turska 29. veljače rekla da otvara svoje granice.

Merkel je poručila građanima da političari održavaju velik broj sastanaka kako bi pronašli rješenje za taj problem i uspostavili kontrolu nad priljevom migranata, što zemlje članice EU-a, podijeljene u vezi s tim pitanjem, dosad nisu htjele učiniti.

Merkel je turske postupke ocijenila "neprihvatljivima". (Hina)