Angela Merkel
Angela Merkel Foto: Afp

Njemačka kancelarka Angela Merkel odlučna je u nakani da spriječi ponavljanje europske izbjegličke krize koja je 2015. dosegnula vrhunac.


Njemačka kancelarka Angela Merkel odlučna je u tome da spriječi da se ponovi europska migrantska kriza koja je vrhunac dosegnula 2015. godine. 

Vezani članci Skijanje, ilustracija - 3 Merkel oštro kritizirala otvaranje hotela uoči blagdana: ''Nedostaje mi mašte kako bih dokučila zašto najpogođenije pokrajine to rade'' Migrantski kamp Lipa - 1 Iz kampa u BiH nestalo dvoje zaraženih migranata: "Oni ne poštuju ništa tako da opasnost od zaraze postoji"

"2020. nije 2015.", rekla je Merkel na gospodarskom forumu u Berlinu. Tamo je bio i grčki premijer Kiriakos Micotakis čija se zemlja našla na udaru migrantskog vala nakon što je susjedna Turska 29. veljače rekla da otvara svoje granice.

Merkel je poručila građanima da političari održavaju velik broj sastanaka kako bi pronašli rješenje za taj problem i uspostavili kontrolu nad priljevom migranata, što zemlje članice EU-a, podijeljene u vezi s tim pitanjem, dosad nisu htjele učiniti.

Merkel je turske postupke ocijenila "neprihvatljivima". (Hina)