Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

Analogni satovi odlaze u povijest! Povlače se iz učionica, a učitelji za sve krive jednu stvar

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nastavnici su sve zabrinutiji da bi učenici mogli pogrešno izračunati preostalo vrijeme tijekom ispita ili pak gubiti vrijeme tijekom ispita da izračunaju koliko je sati.

Djeca moraju naučiti određivati vrijeme pomoću analognog sata do svoje sedme godine - ali čini se da mnogi brzo zaborave tu vještinu jer se u svakodnevnom životu služe digitalnim satovima.

Zbog toga analogne satove u ispitnim dvoranama u Velikoj Britaniji zamijenit će digitalni satovi jer učenici imaju problema s tim kako odrediti vrijeme na tradicionalnom satu.

Nastavnici su sve zabrinutiji da bi učenici mogli pogrešno izračunati preostalo vrijeme tijekom ispita ili pak gubiti vrijeme tijekom ispita da izračunaju koliko je sati, piše Daily Mail.

Mladi ljudi koji polažu ispite odgajani su u digitalnom dobu i mnogi jednostavno ne vide nužno analogne satove kao što su to činile starije generacije tijekom odrastanja. To je doslovno slučaj promjene vremena, smatra glavni tajnik Udruge voditelja škola i fakulteta Geoff Barton.

  Pročitajte i ovo Tjedan školskog doručka - 2 TJEDAN ŠKOLSKOG DORUČKA Kako se hrane naši najmlađi? Brojke nisu dobre

Pročitajte i ovo Provjereno: Područna škola Jablan u Gorskom kotaru - 3 Škole pred zatvaranjem Njihove učionice broje zadnje dane, mališani su neutješni: "Trebala bi doći dizalica i prenijeti školu gdje ima djece!"

A da, nažalost, nije riječ o iznimkama, nego više o pravilu, pokazuju komentari brojnih učitelja.

"Toliko naše djece ne zna gledati na sat", "Mnogi učenici ne razumiju analogni sat", "To je vještina koju bi djeca trebala znati" samo su neki od komentara. Učitelji tvrde da su digitalni satovi na pametnim telefonima glavni pokretač toga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene