Ugostitelj Robert Marušić upozorava da je tartuf burzovna roba i da je normalno da onda njegova cijena leti u nebo.
"Cijena je velika, cijena je visoka, ne možda toliko zahvaljujući hrvatskim potrebama, već europskim", pojašnjava Robert.
"Ne znam što da vam kažem. To nam je glavni proizvod"
I tako će biti dok se god temperature ne spuste. Visoke temperature i suša, pojašnjava nam, kumovale su praznoj Motovunskoj šumi.
Bijeli Tartuf - 3(Foto:
DNEVNIK.hr)
"Dok god mi ne budemo odjenuli duge rukave, kapute i kabanice, bijelih tartufa neće biti", slikovito je kazao Marušić.
Tartufar Saša Benčić također nije zadovoljan ovogodišnjom sezonom. "Ne znam što da vam kažem, nadam se da će krenuti malo bolje sezona bijelog tartufa jer to nam je glavni proizvod. Vremena još uvijek ima", pojašnjava.
Bijeli Tartuf - 7(Foto:
DNEVNIK.hr)
Dok nedostatak bijelog tartufa i njegova cijena ostavljaju gorak okus, neki zbog njih voze kilometre i posežu duboko u džep.