Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglice iz Ukrajine

Veliko srce u teškim vremenima: ''Nema Poljaka koji mi nije rekao da je riječ o njihovoj braći i sestrama''

U Poljskoj, vrlo blizu ukrajinskog Lavova, je cijeli dan reporterka Dnevnika Nove TV koja prati dolazak izbjeglica u Poljsku.

Velik broj izbjeglica iz Ukrajine i danas pristiže u Poljsku. ''Više je stotina izbjeglica. Volonteri mi kažu da većinom dolaze vlakovima. Čuli su se s prijateljima i rodbinom, koji će ih odvesti na sigurno i toplo'', rekla je reporterka Dnevnika Nove TV Ana Malbaša koja se nalazi na željezničkom kolodvoru u blizini graničnog prijelaza.

Za one koji nemaju smještaj, osigurani su im na kolodvoru smještaj i hrana. ''Zbog snijega i kiše je na graničnom prijelazu bila otežana situacija. Vidjela sam da je dobar dio izbjeglica došlo samo s jednim koferom'', opisala je Malbaša te dodala da je na terenu i velik broj organizacija koje im pomažu.

Napominje da se poljska vlada potrudila da se izbjeglice osjećaju kao ''punopravni građani Poljske''. Osim smještaja, osigurana im je i zdravstvena pomoć. U privatnoj bolnici u Varšavi, kao i u javnim bolnicama, odmah dobiju informacije gdje mogu pronaći posao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRILIKA ZA BUDUĆNOST Teršelič: ''Ovaj rat je i zajednički neuspjeh svih nas. U Europi ponovno nismo znali graditi mir''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozvao na jaču podršku Ukrajinski ministar podiže moral: "72 sata otpora! Svijet nije vjerovao, svijet je sumnjao"

''Ovo dokazuje da je riječ o dvije prijateljske zemlje. Nema Poljaka koji mi nije rekao da je riječ o njihovoj braći i sestrama i da će učiniti sve da im se pomogne'', zaključila je reporterka Dnevnika Nove TV.

 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene