Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Amerikanci traže zaustavljanje rušenja palestinskih kuća u Izraelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki izaslanik za Bliski istok, Robert Serry, izjavio je da je 'uznemiren' zbog izraelske odluke da nastavi rušenje kuća na Zapadnoj obali.

Ranije ovoga tjedna, izraleske vlasti srušile su desetak daščara u dva sela na Zapadnoj obali, zbog čega su su bez krova nad glavom ostali deseci Palestinaca.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Američki izaslanik Robert Serry podsjetio je da je Izrael u travnju pristao obustaviti rušenje i pozvao Jeruzalem da se drži toga moratorija.

Izraelske akcije 'šalju obeshrabrujuću poruku' u vezi s naporima da se unaprijede uvjete stanovanja na Zapanoj obali i pridobije potpora Palestinaca mirovnom procesu, rekao je Serry u priopćenju.

Glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova Yigal Palmor odgovorio je da su bar neke od tih kuća bile izgrađene nelegalno na javnom zemljištu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene