Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedničke vježbe

Amerikanci naljutili S. Koreju: 'Ovo je provokacija!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjeverna Koreja osudila je 'ozbiljnu provokaciju' nakon uplovljavanja skupine plovila američke mornarice u vode Južne Koreje, predvođene nosačom zrakoplova Nimitzom.

Skupinu čine razarači i patrolni brodovi sa 64 zrakoplova koji će sljedećih dana sudjelovati u zajedničkim vježbama SAD-a i Južne Koreje, dva tjedna nakon završetka godišnjih manevara koji su izazvali bijes Pjongjanga.

Sjevernokorejsko povjerenstvo zaduženo za međukorejske poslove osudilo je 'ozbiljnu vojnu provokaciju' koja bi mogla povećati napetost.

Pročitajte i ovo Ročnici, ilustracija Veliko istraživanje Većina Europljana želi jaču industriju naoružanja: Objavljeno koji su prioriteti stanovnika EU-a Zaruke na Kninskoj tvrđavi Na Kninskoj tvrđavi Romantični trenutak nakon teške obuke: Pogledajte kako je poručnik iznenadio svoju djevojku

>> Sj. Koreja sve bliže cilju, mogla bi biti u stanju napasti SAD

'Zajedničke vojne vježbe s najmodernijim naoružanjem među kojim je nuklearni nosač zrakoplova predstavljaju podlu ucjenu i pokazuju da je njihova spremnost da nas osvoje dosegla neodgovornu razinu', rečeno je iz povjerenstva.

Južna Koreja i SAD završile su 30. travnja zajedničke manevre koji su tijekom dva mjeseca mobilizirali južnokorejsku vojsku te otprilike trećinu od 28.500 američkih vojnika prisutnih u toj zemlji. Pjongjang je osudio te godišnje vježbe koje uspoređuje s južnokorejskom invazijom njegova teritorija, uz podršku SAD-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene