Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U prvoj verziji redovitog godišnjeg Pentagonovog izvješća Kongresu navodi se da bi Sjeverna Koreja, nastavi li s razvojem svog nuklearnog programa, u konačnici jednim od svojih projektila ipak mogla dosegnuti i američko tlo.


Sjevernokorejski stalni razvoj nuklearne tehnologije i balističkih raketa dalekog dometa približit će Pjongjang njegovom cilju da bude u stanju pogoditi SAD atomskim oružjem, navodi se u petak u novom izvješću Pentagona.

Vezani članci Kim Jong-un pojavio se u javnosti - 2 Kim se vratio: Sjeverna i Južna Koreja razmijenile vatru u graničnom području Slika nije dostupna Evo kronologije prijetnji i provokacija Sj. Koreje otkad je Kim Jong-un došao na vlast

U izvješću, prvoj verziji godišnje procjene Pentagona koja se podnosi Kongresu u skladu sa zakonom, stoji da bi sjevernokorejska raketa Taepodong-2, ako se bude razvijala, na kraju mogla doseći dijelove SAD-a.

>> Amerikanci Kim Jong-unu: Amnestiraj našeg državljanina!

"Ta napredovanja u sustavima balističkih raketa, zajedno s razvojem nuklearne tehnologije... u skladu su s ciljem Sjeverne Koreje da dosegne SAD", kaže se u izvješću.

"Sjeverna Koreja će se približiti tom cilju i pojačat će prijetnju koju predstavlja američkim snagama i saveznicama u regiji ako nastavi testirati i ulagati sredstva u te programe", ističe se u izvješću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook