Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pentagonovo izvješće

Sj. Koreja sve bliže cilju, mogla bi biti u stanju napasti SAD

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvoj verziji redovitog godišnjeg Pentagonovog izvješća Kongresu navodi se da bi Sjeverna Koreja, nastavi li s razvojem svog nuklearnog programa, u konačnici jednim od svojih projektila ipak mogla dosegnuti i američko tlo.

Sjevernokorejski stalni razvoj nuklearne tehnologije i balističkih raketa dalekog dometa približit će Pjongjang njegovom cilju da bude u stanju pogoditi SAD atomskim oružjem, navodi se u petak u novom izvješću Pentagona.

Pročitajte i ovo Sjevernokorejske vježbe gađanja super velikim raketnim bacačima - 4 super veliki bacači FOTO Stalno prijete, a sada su testirali ratne sposobnosti: "Imamo razorno oružje" Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

U izvješću, prvoj verziji godišnje procjene Pentagona koja se podnosi Kongresu u skladu sa zakonom, stoji da bi sjevernokorejska raketa Taepodong-2, ako se bude razvijala, na kraju mogla doseći dijelove SAD-a.

>> Amerikanci Kim Jong-unu: Amnestiraj našeg državljanina!

"Ta napredovanja u sustavima balističkih raketa, zajedno s razvojem nuklearne tehnologije... u skladu su s ciljem Sjeverne Koreje da dosegne SAD", kaže se u izvješću.

"Sjeverna Koreja će se približiti tom cilju i pojačat će prijetnju koju predstavlja američkim snagama i saveznicama u regiji ako nastavi testirati i ulagati sredstva u te programe", ističe se u izvješću. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene