Šalili se o bacanju bombe (Foto: AFP)
Šalili se o bacanju bombe (Foto: AFP) Foto: AFP

Američko strateško zapovjedništvo koje nadgleda nuklearni arsenal zemlje ispričalo se zbog tvita u kojemu je napisano da je u slučaju potrebe spremno baciti nešto "mnogo, mnogo veće" od kristalne kugle kojom se u New Yorku obilježava dolazak nove godine te je poruku popratilo zrakoplovom koji baca bombu.


#TimesSquare tradicionalno ulazi u #Novugodinu spuštanjem velike kugle...ako ikad bude potrebno #spremni smo baciti nešto puno, puno veće", navodi se u tvitu objavljenom nekoliko sati prije nego što je dolazak 2019. obilježen u New Yorku spuštanjem kristalne kugle.

Vezani članci Medvjed provaljuje u auto Medvjed im provalio u auto, no otkrili su jednostavan način kako ga otjerati Prosvjedi zbog policijske brutalnosti - 3 Kaos na ulicama Minneapolisa: Prosvjednici napali policijsku stanicu, pokušali ih rastjerati suzavcem

U pratećem videu vidi se bombarder B-2 kako baca bombe, a potom se čuju eksplozije s tla.

Poruka je izazvala osude na društvenim mrežama. "Zašto se @US_Stratcom šali na račun nuklearnog rata? #sramota", piše jedna korisnica Twittera.

Nešto kasnije zapovjedništvo je obrisalo poruku sa svoga profila na Twitteru uz novu poruku: "Naš je raniji novogodišnji tvit prešao granicu dobrog ukusa i ne odražava naše vrijednosti. ispričavamo se. Predani smo sigurnosti Amerike i saveznika". (Hina)