Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispričali se

Izazvali skandal na društvenim mrežama: Američko ratno zapovjedništvo pretjeralo s novogodišnjom "šalom"

Šalili se o bacanju bombe (Foto: AFP)
Šalili se o bacanju bombe (Foto: AFP) Foto: AFP
Američko strateško zapovjedništvo koje nadgleda nuklearni arsenal zemlje ispričalo se zbog tvita u kojemu je napisano da je u slučaju potrebe spremno baciti nešto "mnogo, mnogo veće" od kristalne kugle kojom se u New Yorku obilježava dolazak nove godine te je poruku popratilo zrakoplovom koji baca bombu.

#TimesSquare tradicionalno ulazi u #Novugodinu spuštanjem velike kugle...ako ikad bude potrebno #spremni smo baciti nešto puno, puno veće", navodi se u tvitu objavljenom nekoliko sati prije nego što je dolazak 2019. obilježen u New Yorku spuštanjem kristalne kugle.

Pročitajte i ovo Iran je dronovima prvi put u povijesti sa svojeg teritorija napao Izrael Tenzije na vrhuncu Objavljeni detalji o američkoj akciji: Izrael pripremio odgovor na napad Irana - ''Bliski istok je na rubu'' Sastanak izraelskog ratnog kabineta Sukob na Bliskom istoku VIDEO/FOTO Klizi li svijet u novi rat? Izrael će odgovoriti Iranu: ''Imamo planove za obranu i napad''

U pratećem videu vidi se bombarder B-2 kako baca bombe, a potom se čuju eksplozije s tla.

Poruka je izazvala osude na društvenim mrežama. "Zašto se @US_Stratcom šali na račun nuklearnog rata? #sramota", piše jedna korisnica Twittera.

Nešto kasnije zapovjedništvo je obrisalo poruku sa svoga profila na Twitteru uz novu poruku: "Naš je raniji novogodišnji tvit prešao granicu dobrog ukusa i ne odražava naše vrijednosti. ispričavamo se. Predani smo sigurnosti Amerike i saveznika". (Hina) 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene