Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sobarica lagala u iskazu

Američki sud obustavio proces protiv Strauss-Kahna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki sudac Michael Obus odlučio je obustaviti postupak protiv Dominique Strauss-Kahna.

Strauss-Kahn je bio optužen za seksualni napad, na zahtjev tužitelja koji je odustao od tužbe zbog utvrđenih laži u iskazima sobarice hotela Sofitel u New Yorku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više ne vjeruje u njega Bivši francuski premijer: Strauss-Kahn je mentalno bolesna osoba Slika nije dostupna Između laži Zaključak slučaja Strauss-Kahn: Sobarica je pristala na seks

Time je okončana tromjesečna sudska saga koja je koštala Strauss-Kahna funkcije predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda i teško naštetila njegovu ugledu.

Bivši francuski ministar bio je optužen po sedam točaka, među kojima su pokušaj silovanja i seksualni napad.

Državni tužitelj New Yorka Cyrus Vance pojasnio je da je Nafissatou Diallo, sobarica koja je optužila Strauss-Kahna da ju je prisilio na oralni seks u apartmanu hotela Sofitel 14. svibnja, lagala u više navrata istražiteljima.

Ona je, po tužitelju, dala 'tri kontradiktorne verzije' onoga što se dogodilo.

Takve izjave 'ozbiljno su naštetile njezinoj vjerodostojnosti' u tom slučaju, dodao je tužitelj koji nije želio riskirati da izgubi proces.

Sobaričin odvjetnik smatra da je sudac 'odbio pravo jedne žene da izbori pravdu u slučaju silovanja', dok su odvjetnici Strauss-Kahna kazali kako su od početka tvrdili da je njihov klijent nedužan.

Njujorški sud prije toga odbacio je zahtjev da se odredi posebni tužitelj u slučaju protiv Strauss-Kahna što su zatražili Diallo i njezini odvjetnici nakon što je tužitelj izvijestio sud da odustaje od tužbe.

Još nije poznato hoće li bivši šef MMF-a odmah dobiti putovnicu i moći napustiti Sjedinjene Države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene