Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Između laži

Zaključak slučaja Strauss-Kahn: Sobarica je pristala na seks

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominque Strauss-Kahn imao je seksualni odnos sa sobaricom Nafissatou Diallo, koja ga je optužila za silovanje, ali se on dogodio dragovoljno, uz obostrani pristanak, rekao je u razgovoru za Reuters DSK-ov odvjetnik Benjamin Brafman.

'Taj je odnos bio kratak, i ona je u njemu sudjelovala dragovoljno', rekao je Brafman. Američki sudac Michael Obus odlučio je jučer obustaviti postupak protiv Dominique Strauss-Kahna koji je bio optužen za seksualni napad, na zahtjev tužitelja koji je odustao od tužbe zbog utvrđenih laži u iskazima sobarice hotela Sofitel u New Yorku.

Time je okončana tromjesečna sudska saga koja je koštala Strauss-Kahna funkcije predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i teško naštetila njegovu ugledu. Bivši francuski ministar bio je optužen po sedam točaka, među kojima su pokušaj silovanja i seksualni napad. Državni tužitelj New Yorka Cyrus Vance pojasnio je da je Nafissatou Diallo, sobarica koja je optužila Strauss-Kahna da ju je prisilio na oralni seks u apartmanu hotela Sofitel 14. svibnja, lagala u više navrata istražiteljima.

Brafman je rekao da je pokazalo da je njezina priča lažna ponajviše iz fizičkih razloga. Sobarica je, naime, dosta viša i krupnija od DSK-a. 'Da je to preraslo u šakački dvoboj, ona bi vjerojatno pobijedila. Ona je krupna i još se bavi fizički zahtjevnim poslom', rekao je. 'Međutim, nitko od njih dvoje nije imao nijedan znak traume, modricu, ogrebotinu, po kojima bi se moglo vidjeti da je došlo do sukoba. To njezinu verziju priče čini potpuno nemogućom', dodao je Brafman.

Kenneth Thompson, odvjetnik Nafissatou Diallo, izjavio je da 'Brafmana neće udostojiti odgovora na tako sramotne komentare o njegovoj klijentici'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nude joj nagodbu Sobarica za novac odustaje od tužbe protiv Strauss-Kahna? Slika nije dostupna Pojavile se fotografije Ovo je fatalna sobarica koja je Strauss-Kahna koštala karijere!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene