Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Donald Trump otvoreno je rekao da je htio umanjiti prijetnju covida-19 priznajući istodobno da je koronavirus opasan, pokazuje nova knjiga novinara Boba Woodwarda.


Osam tjedana prije predsjedničkih izbora, objavljivanje dijelova ove knjige koju je uredio glasoviti novinar koji je razotkrio aferu Watergate, potaknulo je oštru reakciju demokratskog kandidata Joea Bidena koji je upozorio da je to bila "izdaja" američkog naroda.

Vezani članci Slika nije dostupna Fauci: Trump je zadnji put na radnoj skupini za covid bio prije nekoliko mjeseci Slika nije dostupna Trump na skupu izjavio da je njegov 14-godišnji sin COVID prebolio za 15 minuta

Zbog svog upravljanja pandemijom koja je u Sjedinjenim Državama pokosila više od 189.000 ljudi, Donald Trump se našao na meti oštrih kritika svojih protivnika, ali i znanstvenika i nekih republikanskih zastupnika.

Optužuju ga da je slao proturječne i nejasne poruke, ali i da nije pokazao suosjećanje zbog posljedica koje je prouzročio taj virus. U nizu anketa velika većina Amerikanaca oštro je osudila njegove postupke na tom polju.

"Uvijek sam je htio umanjiti", rekao je predsjednik u telefonskom razgovoru s Bobom Woodwardom 19. ožujka, koji se prenosi u toj knjizi pod nazivom "Bijes". "I sad je hoću umanjiti jer ne želim dizati paniku", dodao je.

Nekoliko tjedana ranije, 7. veljače, istom novinaru je rekao da je covid-19 "ubojita stvar". Knjiga koja treba izaći 15. rujna, oslanja se na 18 razgovora s Bobom Woodwardom između prosinca 2019. i srpnja 2020. snimljenih uz pristanak Donalda Trumpa.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju