Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak na marginama summita G20 u Osaki kako ima srdačan odnos s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kojemu je, šaleći se, uz ironičan prizvuk rekao da se ne miješa u američke izbore 2020.

Galerija


"Nemojte se miješati u izbore", rekao je Trump ironično okrećući se prema Putinu nakon što ga je na marginama summita G20 u Osaki novinar upitao o mogućem ruskom upletanju u američke izbore 2020.

Vezani članci Justin Trudeau u društvu Emmanuela Macrona i Borisa Johnsona (Foto: APTN) Trump pobjesnio zbog snimke na kojoj ga Macron, Johnson i Trudeau ismijavaju: Čelnika Kanade nazvao dvoličnim Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kraljica Elizabeta i princ Charles primili čelnike država i vlada, članica NATO-a

To je prvi službeni susret dvojice čelnika u gotovo godinu dana.

"Mi imamo vrlo vrlo dobar odnos", kazao je Trump na početku bilateralnog sastanka s Putinom. "Mnogo pozitivnih stvari izaći će iz tog odnosa."

Trump je rekao da će s Putinom razgovarati o trgovini, razoružavanju i protekcionizmu.

Putin je uoči sastanka rekao novinarima kako vjeruje da je sastanak s Trumpom dobra prilika da se nastavi dijalog nakon summita u Helsinkiju, gdje su se dvojica lidera sastala 2018. godine.

"Dugo se nismo vidjeli", kazao je Putin te dodao kako su administracije dviju zemalja u međuvremenu "naporno radile".

Dvojica čelnika već su privukla pozornost u petak kada su došli zajedno, malo nakon ostalih vođa, na tradicionalno fotografiranje.

Ovo je njihov prvi sastanak nakon što je Trump otkazao razgovore s Putinom koji su se trebali održati u Argentini na marginama summita G20 u prosincu prošle godine. (Hina)

Tko je bio iza volana kada je auto naletio na dva dječaka? Mnogi sumnjaju da 77-godišnjak priznanjem štiti svoga sina