Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u utorak je sazvao konferenciju za medije. U svom obraćanju javnosti kazao je da je japanski proizvođač guma Toyo Tires odabrao Srbiju za svoju novu investiciju.

Galerija


Srpski predsjednik Aleksandar Vučić održao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je javnosti rekao da je japanska tvrtka Toyo Tires, koja se bavi proizvodnjom guma, odabrala Srbiju za svoju novu investiciju, javlja Tanjug.

Vezani članci Aleksandar Vučić (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić "stabilno", otpušten iz bolnice Aleksandar Vučić (Foto: Srđan Ilić/Pixsell) "Njegovo pravdanje oružane pobune protiv hrvatskih vlasti početkom devedesetih je neprihvatljivo"

Toyo Tires će u Srbiji u prvoj fazi investirati 390 milijuna eura u Indiju. U prvoj će se fazi, kazao je predsjednik Srbije, otvoriti 523 radna mjesta na kojima će radnici imati ''značajno veće plaće od prosječnih plaća u Srbiji''.

Ta je odluka došla nakon tri godine pregovaranja i istraživanja tržišta. Srpski predsjednik istaknuo je da se Srbija za investiciju japanske korporacije borila s brojnim europskim zemljama, a u posljednjem je krugu ostala s Poljskom. 

Vučić je veličinu te investicije usporedio s podatkom da je 400 milijuna eura u samo jednoj fazi jednako 12 ili 13 posto ukupnih investicija u Srbiji, "što je više nego što na godišnjem nivou ima Bosna i Hercegovina i značajno više od Sjeverne Makedonije i Crne Gore''. ''To je samo dva puta manje nego što je imala Hrvatska kao članica Europske unije u prošloj godini'', rekao je Vučić.

Vučić na konferenciji nije govorio o drugim temama, iako je ranije ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio da se Vučića prisluškivalo 13 godinama. ''Nadam se da niste razočarani jer danas nisam pričao o prisluškivanjima i drugim političkim temama, ali ja mislim da je ovo vžanije'', rekao je Aleksandar Vučić.