Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno proročanstvo

U pismu prije 150 godina predvidio oba svjetska rata i novi svjetski sukob s islamistima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojni kapetan Albert Pike, pripadnik masonske lože, prije gotovo 150 godina poslao je pismo talijanskom političaru Giuseppeu Mazziniju u kojem je predvidio oba svjetska rata i ustvrdio kako će se dogoditi i novi svjetski sukob - između Zapada i islamskih vođa.

Albert Pike, američki časnik, mason i jedan od vođa zloglasnog Ku Klux Klana, pismo je napisao 15. kolovoza 1871. godine. U njemu je u opisano kako i zašto će u 20. stoljeću doći do čak dva svjetska rata, prenosi The Sun.

Pročitajte i ovo Željka Markić, U ime obitelji Traže jednu stvar U ime obitelji poslalo pismo Plenkoviću, traže samo jednu stvar: "Nanosi štetu demokratskoj kulturi" Antony Blinken Energetska sigurnost Američki državni tajnik pisao Grliću Radmanu: ''Čović blokira izgradnju plinovoda RH-BiH''

Pike je predvidio da će 1. Svjetski rat okončati vladavinu careva u Rusiji te da će ta država postati 'tvrđava komunizma'. 2. Svjetski rat će, najavio je, uništiti nacizam i komunizam će preuzeti 'slabije vlade' i oslabiti religije. Također je predvidio i da će se suverena država Izrael 'usaditi u Palestini'.

Nadalje, piše kako će se treća, konačna bitka, voditi protiv islamskih ratnih vođa te kako će nas taj sukob 'u potpunosti iscrpiti - fizički, moralno, ekonomski i duhovno'. Pike je predvidio kako će kršćanstvo biti uništeno i da će biti uspostavljena nova svjetska vlada. 

Neki su skeptici pismo proglasili prijevarom, uz tvrdnje kako nema dokaza da je autentično. Drugi pak, tvrde kako je ovo pismo bilo izloženo u Britanskoj muzejskoj knjižnici te da je uklonjeno 70-ih godina prošlog stoljeća ood kada mu se gubi svaki trag.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene