Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Sadr pozvao pristaše da se povuku s ulica i prekinu sukobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radikalni šijitski irački vođa Moqtada al-Sadr pozvao je u nedjelju svoje pristaše da se povuku s ulica i prekinu sukobe s vladinim snagama u Basri i ostalim gradovima na jugu zemlje.

"Zbog svoje vjere, kako bismo prekinuli krvoproliće u Iraku, kako bismo održali jedinstvo iračkog naroda te kako bismo okončali razdor što ga okupatori i njihovi sljedbenici žele posijati među iračkim narodom, pozivamo na okončanje oružanih sukoba u Basri i svim drugim pokrajinama", stoji u Sadrovu priopćenju što su ga novinarima proslijedili njegovi pomoćnici. "Oni koje ćete zamijetiti s oružjem i oni koji pucaju na vladine institucije nisu naši članovi", stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Regularne vladine vojne snage sukobile su se prije šest dana s militantima lojalnim al-Sadru u Basri. Sukobi su se proširili na ostale gradove na jugu zemlje te na susjedni Bagdad.

U priopćenju je al-Sadr opovrgnuo informaciju prema kojoj njegovi sljedbenici posjeduju teško oružje. Kazao je kako bi vlada trebala prekinuti masovna uhićenja njegovih pristalica te amnestirati i osloboditi zatvorenike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene