Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teroristička mreža Al-Qaida pokušava doći u posjed tehnologije koja bi joj omogućila aktiviranje nuklearne naprave prilikom napada na ciljeve na Zapadu, uključujući i Veliku Britaniju, priopćio je visoki britanski dužnosnik.


"Znamo da postoji ta želja. Znamo za pokušaje nabave materijala, znamo za pokušaje da se dođe u posjed odgovarajuće tehnologije", kazao je novinarima dužnosnik Foreign Officea.

Vezani članci Slika nije dostupna SAD na Grenlandu izgubile nuklearnu bombu? Slika nije dostupna Izrael u svom arsenalu ima 150 nuklearnih glava

Prije nekoliko dana, britanska unutrašnja obavještajna agencija MI5 upozorila je da muslimanski ekstremisti u Velikoj Britaniji rade na realizaciji barem tridesetak terorističkih napada u kojima bi se koristile kemijske i nuklearne naprave. Agenti MI5 pomno prate 1.600 osoba za koje se sumnja da su povezani s Al-Qa’idom.

Britanija je u srpnju 2005. pretrpjela najgori teroristički napad u mirnodopskom razdoblju. Tada su se četvorica islamista raznijela u londonskoj podzemnoj željeznici i autobusu, ubivši pritom 52 ljudi, dok je nekoliko stotina bilo ranjeno.