Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele je ubiti

Al Qaida prijeti Obaminoj baki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka TV mreža ABC News izvijestila je da kenijski policajci 24 sata čuvaju dom bake predsjednika Baracka Obame u Keniji, nakon što je Al Šabab, somalijski ogranak Al Kaide, zaprijetio njezinom životu.

ABC navodi kako je sigurnost u kući Sarah Hussein Obama pojačana dan nakon što je u Pakistanu likvidiran Osama bin Laden, te da je broj policajaca povećan otkako je Al Šabab pojačao svoje prijetnje. Sada je angažirano dovoljno policajaca da patroliraju kroz cijelo selo Kogelo u zapadnoj Keniji, izjavio je načelnik lokalne policije.

U intervjuu ABC-u, Obamina 88-godišnja baka nije djelovala osobito zabrinuto, dapače. 'Na moj život to nije utjecalo na bilo koji način. Ako je vlada odlučila da bude više sigurnosnog osoblja, mi se slažemo s tim', rekla je ona. CBS News je izvijestio kako mu je 'stručnjak uključen u sigurnosna pitanja' u američkom veleposlanstvu u Keniji, rekao kako ne postoje nove ili vjerodostojne prijetnje protiv 'Mame Sarah', kako zovu Obaminu baku.

CBS dodaje kako 'Al Šababova prijetnja može biti malo više od poziranja. Al Kaida i njezine podružnice objavile su brojne prijetnje nakon ubojstva Bin Ladena, od kojih su većina uopćene prijetnje odmazdom protiv Zapada i tvrdnje da skupina nastavlja biti relevantna'. (Hina)

Pročitajte i ovo Staford, ilustracija (Foto: Getty Images) doznaje Dnevnik Nove TV Ne ide u istražni zatvor: Vlasnik staforda koji je usmrtio 82-godišnju ženu branit će se sa slobode Bunker u podrumu Iznenadila se Jezivo otkriće u podrumu bakine kuće: "Pogledajte što sam pronašla iza tajnih vrata"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene