Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Test za desnu vladu

8,2 milijuna Mađara bira zastupnike i novog gradonačelnika Budimpešte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju ujutro otvorena su birališta na mađarskim lokalnim izborima, koji se smatraju prvim testom za desnu vladu premijera Viktora Orbana, javila je agencija MTI.

Oko 8,2 milijuna Mađara s pravom glasa bira zastupnike u tijelima lokalne samouprave u 3176 općina, gradova i županija. Izravno se bira i novi gradonačelnik Budimpešte.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dan odluke Hrvatska u srijedu bira novi saziv Hrvatskog sabora Viktor Orban (Foto: AFP) Ohrabren rastom desničarskih stranaka Viktor Orban pozvao desnicu da se ujedini i usredotoči na migraciju: "Kršćanska demokracija nije liberalna"

Po posljednjim ispitivanjima javnoga mnijenja, mađarska desnica ostvarit će bolje rezultate nego na parlamentarnim izborima u travnju.

Fideszu populističkog premijera Viktora Orbana predviđa se čak 63 posto glasova, a oporbenim socijalistima svega 17 posto, javlja slovenska STA. Krajnje desna stranka Jobbik mogla bi doći do 10 posto glasova.

>> Mađarska: Fidesz osvojio dvotrećinsku većinu

Po prvi put od pada željezne zavjese Budimpešta će gotovo sigurno dobiti gradonačelnika iz redova desnice. To će biti Istvan Tarlos, kandidat Fidesza. Birališta se zatvaraju u 19 sati. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene