Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi krug

Mađarska: Fidesz osvojio dvotrećinsku većinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mađarska stranka desnoga centra Fidesz osvojila je dvotrećinsku većinu u drugom krugu parlamentarnih izbora u Mađarskoj, pokazuju podaci koje je u nedjelju objavilo mađarsko Državno izborno povjerenstvo nakon prebrojanih 82 posto glasova.

Fidesz će ukupno imati 263 mjesta od ukupno 386, koliko ih ima u mađarskom parlamentu. Nakon osam godina vlasti socijalista, desni centar bivšeg premijera Viktora Orbana sam će, bez pomoći, pristupiti najavljenim ustavnim reformama, posebice u području tiska i dvostrukog državljanstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Mađarski predsjednik Viktor Orban nakon dvije godine Preokret Viktora Orbana, parlament odobrio pristupanje Švedske NATO-u: "Ovo je povijesni dan"

Stranka krajnje desnice Jobbik u parlamentu je osvojila 48 mjesta, prema procjeni izbornog povjerenstva. Socijalističku stranku MSZP birački su kaznili jer je nametnula oštru politiku štednje i nije uspjela ograničiti korupciju. Socijalisti su ipak ostali druga politička snaga zemlje iza Fidesza s 58 mjesta. Četvrta stranka koja je ušla u parlament je zeleno liberalna stranka LMP, osnovana 2009. koja je dobila 16 mjesta. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene