Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pedesettrogodišnji Teksašanin osuđen je na 60 godina zatvora nakon što je deseti put proglašen krivim zbog vožnje pod utjecajem alkohola ili droge, od 1979. godine.


Tužitelji su rekli da se Anthony Lynn Falco iz grada Taylora, odrekao prava na suđenje pred porotom i izjasnio da nije kriv prema optužbi za kazneno djelo vožnje pod utjecajem alkohola, kada je zaustavljen u prometu 22. lipnja 2007.

Vezani članci Kokain, ilustracija - 3 Znate li koliko se droge dnevno potroši u Zagrebu? Dr. Sakoman: "Kokain je bio gotovo sastavnica dobrog noćnog provoda" Izbori uz travu Amerikanci pucaju od stresa, u izbornoj noći trošili su nevjerojatne količine alkohola, hrane i droge

U priopćenju koje je objavio ured tužitelja okruga Williamson kaže se da je Falko na testiranju krvi imao 0,17 promila alkohola, više nego dvostruko od dopuštene razine u Teksasu, koja iznosi 0,8 promila.

Tužitelj John Bradley je izjavio da je Falco imao devet ranijih osuda za vožnju pod utjecajem alkohola, kao i da je izdržao kaznu od 5 do 10 godina zatvora. Falco je također osuđivan zbog krađa, obiteljskog nasilja i krivotvorenja.

U SAD-u su kazne 5 do 12 puta strože od kazni za počinitelje istih kaznenih djela u europskim zemljama, no takva stroga kazna zbog vožnje pod utjecajem alkohola još nije zabilježena.