Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Uzimali smo doping'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica bivši momčadskih kolega legendarnog američkog biciklista Lance Armstronga priznali su u razgovoru za New York Times uzimanje dopinga 1999. godine kada je Armstrong slavio na Tour de Franceu.

Frankie Andreu (39) bivši kapetan momčadi, te još jedan biciklist koji je želio ostati anoniman, otkrili su da su 1999. godine tijekom priprema za nastup na Touru uzimali nedozvoljeni stimulans EPO, međutim obojica su izjavila kako nisu vidjela niti imaju ikakvih saznanja da je doping koristio i Armstrong. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VELIKA AKCIJA EUROPOLA Uhićeno više od 540 ljudi, među njima i hrvatski državljani: Prodavali ''korona lijekove'' i doping, zaplijenjena roba vrijedna 63 milijuna eura Slika nije dostupna Nova knjiga o Lanceu Armstrongu

Niti Andreu niti drugi 'pokajnik' nikada nisu pali na dopinškom testu.

'Sada sam svjestan da je doping veliko zlo i da čini štetu sportu. Zbog toga sam i progovorio,' istaknuo je Andreu, te dodao: 'Postoje dvije vrste biciklista, jedini koji stalno varaju, te drugi koji se bore i ostaju čisti.'

Armstrong je sedam puta slavio na najprestižnijoj biciklističkoj utrci na svijetu 'Tour de France', no već godinama ga prati sumnja kako je do naslova dolazio uz pomoć dopinških sredstava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene