Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Schumacher završava karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1, Nijemac Michael Schumacher (Ferrari) po posljednji je put pobjednik Velike Nagrade Italije na stazi u Monzi. Bila je to 90. pobjeda Schumachera u 246 Grand Prix utrka na kojima je nastupio, te posljednja u Monzi jer je nakon utrke njemački pilot najavio oproštaj od svijeta formule 1 na koncu ove sezone.

- Ovo je poseban dan za mene, ali i za Ferrari. Nažalost, znam da ću neke razočarati, no ovo je pravi trenutak. Ovo je bila moja posljednja utrka u Monzi i na koncu ove sezone se opraštam, rekao je Schumacher. 

Pročitajte i ovo Davor Božinović i Barbara Štrbac, reporterka Dnevnika Nove TV Neredi u Splitu Božinović oštro odgovorio Milanoviću: "U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, policajac početnik je imao manju plaću od kolege u BiH" Neredi u Splitu - 35 Kaos i nakon utakmice FOTO Navijački neredi u Splitu: Privedena 51 osoba, tri policajca prevezena u bolnicu, gorjeli kontejneri...

- Želim se zahvaliti brojnim navijačima koji su me bodrili sve ove godine, no jednom je morao doći i taj trenutak, poručio je Schumacher koji je današnjom pobjedom posve zakomplicirao borbu za svjetski naslov.

Tri utrke prije kraja prvenstva Nijemac ima dva boda manje od Španjolca Fernanda Alonsa, koji je danas odustao. Alonso je ostao na 108 bodova, dok Schumacher ima dva boda manje. Na rasporedu su još utrke u Kini, Japanu i Brazilu.

Drugo mjesto na utrci u Monzi pripalo je Fincu Kimi Raikkonenu u McLaren-Mercedesu, dok je treći bio Poljak Robert Kubica za upravljačem BMW Saubera.

Današnjom Schumacherom pobjedom Ferrari je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku svjetskog prvenstva. Ferrari ima 168 bodova, tri više od Renaulta, dok je treći McLaren - Mercedes (97).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene