Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugledna novinska agencija Reuters objavila je veliki članak o najboljoj hrvatskoj atletičarki i svjetkoj prvakinji u skoku u vis Blanki Vlašić. Novinar Reutersa opisuje Blankinu 'glad' za pobjedama, njezinu veliku želju da na svakom mitingu skoči najviše što može, načinu priprema, te o njezinim ambicijama na predstojećim Olimpijskim igrama u Pekingu.


'Uvijek želim skakati na što više mitinga i svaki put skočiti najviše što mogu. To se do sada pokazalo odličnom formulom i nemam je razloga mijenjati u godini kada su olimpijske igre', kazala je Blanka.

Vezani članci Slika nije dostupna Blanka Vlašić: I mene udari fjaka, kao sve Splićane Slika nije dostupna Blanka Vlašić na Adidas partyju zaigrala virtualni nogomet bez lopte

U tekstu se navodi kako je Blanka prošle godine slavila na 18 od 19 mitinga održanih vani, te kako je vlasnica najboljeg rezultata sezone (203) jedna od najvećih kandidatkinja za olimpijsko zlato.
'Svjesna sam da sam veliki favorit, ali i da se netko može pojaviti i pobijediti me. Očekujem da će i sve ostale djevojke ići maksimalno i da bi moglo biti skokova iznad 2.05 metara', kazala je Blanka, te dodala kako se priprema za najgori mogući scenarij.

'Pripremam se za najgori mogući scenarij - da mi za zlato treba 2.10 i svjetski rekord. Moraš tako razmišljati jer se pristup 'lako ću' uvijek osveti.'

Reuters navodi kako je 24-godišnja Hrvatica do sada nastupila na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine, te prije četiri godine u Ateni.

'U Sydneyu sam imala 16 godina i bila sam suviše mlada, nažalost u Ateni sam bila bolesna što me udaljilo od prave forme',' prisjetila se Blanka, te dodala: 'Nadam se kako bi u Pekingu mogla doći u dobroj formi, zdrava i prepuna samopouzdanja.'