Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Plivanje: Thorpe oslobođen sumnje u doping

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodna plivačka federacija (FINA) zaključila je istragu o navodnom dopingiranju australskog plivača Iana Thorpa (25) objavivši kako protiv njega neće biti pokrenut postupak.

Istraga protiv višestrukog olimpijskog i svjetskog prvaka pokrenuta je u ožujku ove godine nakon što je francuski list L'Equipe objavio da je Thorpe na dopinškoj kontroli početkom 2006. godine bio pozitivan na testosteron.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ian Thorpe navodno pozitivan na doping Slika nije dostupna Peterostruki olimpijski prvak otišao u mirovinu

Australska antidopinška agencija je od početka tvrdila da ne postoji nikakav "slučaj Thorpe", ali je FINA zaprijetila kako će slučaj predati Arbitražnom sudu ukoliko pronađu dokaz da je jedan od najboljih plivača u povijesti ovog sporta pao na dopinškom testu. Nakon što je FINA dobila kompletnu dokumentaciju iz Australije o svim Thorpovim dopinškim kontrolama zaključila je taj predmet.

"Za nas je ovaj slučaj zaključen. Nema nikakvih dokaza da se postupak nastavi," kazao je izvršni direktor FINA-e Cornel Marculescu. Vijest o obustavi postupka potvrdio je i Thorpov odvjetnik, ali i dodao kako to sigurno neće biti kraj priče jer će Thorpe poduzeti odgovarajuće korake kako bi zaštitio svoj ugled.

Ian Thorpe je tijekom karijere koju je zaključio koncem prošle godine, osvojio pet zlatnih olimpijskih medalja, tri srebrne i jednu brončanu, dok je na svjetskim prvenstvima osvojio ukupno 11 zlatnih medalja. Australac, kojem je nadimak torpedo, jedini je četiri puta biran za najboljeg plivača godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene