Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Njemačka izbacila Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija poražena je u prvom kolu Svjetske skupine na gostovanju u Njemačkoj. Nakon četiri susreta Njemačka je povela sa nedostižnih 3:1, a odlučujući treći bod Nijemcima je donio Tommy Haas, koji je pobijedio Ivana Ljubičića sa 6:2, 7:6 (7), 6:4.

U sudaru prvih reketa Haas je deklasirao Ljubičića i nakon dva sata i 20 minuta igre slavio 3:0 u setovima. Njemački tenisač je bio bolji tijekom cijelog meča nedozvolivši svom suparniku niti jednu break loptu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ljubičić: 'Dvojbeno je jedino vrijeme' Slika nije dostupna Davis Cup: Ančić ipak samo navijač

S druge strane Haas je imao čak osam break lopti pri čemu je iskoristio tri, dvije u prvom i jednu u trećem setu. Loš dan Ljubičić je upotpunio sa čak 42 neprisiljene pogreške.

Meč je bio izjednačen samo na početku prvog seta, no već u četvrtoj igri Nijemac je prvi put oduzeo servis Ljubičiću i poveo 3:1. Do rezultata 5:2 oba tenisača su držala svoj servis, a tada je Haas još jednom "breaknuo" hrvatskog tenisača i nakon 33 minute došao do vodstva 1:0. 

U drugom setu Haas je nastavio pritiskati Ljubin servis i
imao je nove tri lopte za obrat, međutim Ljubičić ih je uspio spasiti. Odluka o pobjedniku seta dobivena je u trinaestoj igri u kojoj je naš tenisač imao set loptu, no nije uspio i drugi set je otišao na suparničku stranu. Na otvaranju trećeg seta Haas je ponovo imao break loptu, no Ljubičić je uspio spasiti servis. 

U trećoj igri Haas nije propustio priliku i po treći put je oduzeo servis osmom tenisaču svijeta. Do kraja meča polufinalist Australian Opena je bez većih problema zadržao servis i doveo Nijemce do nedostižnog vodstva 3:1 i plasmana u četvrtfinale.

Posljednji put njemačka reprezentacija je igrača četvrtfinale Svjetske skupine 2001. godine, a zadnji naslov su osvojili 1993. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene