Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup: Ančić ipak samo navijač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Ančić u četvrtak dolazi u London, ali, nažalost, samo kao navijač, pa je tako otpala kombinacija da pomogne hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji u paru, izjavio je glasnogovornik Hrvatskog teniskog saveza Igor Rajković.

Ančićeva ozljeda još nije zaliječena pa bi nastup za njega bio preveliki rizik, unatoč njegovoj velikoj želji da zaigra u dvoboju sa Britancima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ivan Ljubičić ima problema s bubrežnim kamencem Slika nije dostupna Njemačka vodi 2:1, zaustavljena serija Ljube i Marija

Hrvatska teniska reprezentacija trenirala je danas na travnatim igralištima Wimbledona, gdje će od petka do nedjelje igrati protiv Velike Britanije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa.

Tijekom cijelog dana na raspolaganju im je igralište broj 18, a na terenu broj 1, na kojem će se igrati susret, obje reprezentacije imaju pravo trenirati samo po jedan sat dnevno.

'Ne bi bilo loše da imamo i više od jednog sata, ali i ovo je dobro s obzirom na to da nam je bilo rečeno kako se na terenu broj 1 neće trenirati do srijede ili četvrtka', rekao je izbornik Goran Prpić. 

'U interesu nam je da se što bolje prilagodimo i što bolje iskoristimo vrijeme koje imamo na raspolaganju', kaže Prpić.

Unatoč sunčanom vremenu u Londonu puše jak vjetar, pa je hladno. Jutarnja temperatura u Londonu jutros je bila samo 4 stupnja Celzija i to je dodatni segment o kojem treba voditi računa.

'Obično se borimo s vrućinom, a ne hladnoćom. Kad je sunčano, teren je sporiji, a kad dođu oblaci više je vlage i podloga je brža. Ako možemo birati, voljeli bismo da od petka do nedjelje imamo sunce', rekao je Prpić.

Marin Čilić je u London došao nakon četvrtfinala Pekinga.

'Trava mi odgovara, pokazao sam to i u Queen'su i u Wimbledonu. Snašao sam se dobro, a i inače je prijelaz s betona na travu relativno lagan. Prvi dan je bilo malo problema s vremenskom razlikom u odnosu na Kinu, ali sad je sve u redu, nisam umoran. Očekujem vrhunski ambijent', rekao je Čilić. 

'On je njihov najbolji igrač, trebam se dobro pripremiti i pokušati odigrati najbolje što se da. Ljubo mi je dao nekoliko savjeta i opisao mi kako igra. Odnosno, rekao mi je da je dosta defenzivan i da ne smijem dopustiti da me umrtvi', odgovorio je Čilić na pitanje kako gleda na prvi meč protiv Murrayja.

Ivan Ljubičić je u Wimbledon došao nakon polufinala Pekinga, gdje je, kako kaže, igrao odlično.

'Već na US Openu sam osjetio da forma ide prema gore, a Peking je bio odličan. Došao sam do polufinala igrajući praktično s osnovne linije. Mislim da su svi ti mečevi bili dobar pokazatelj i da s dosta samopouzdanja ulazim u nastavak sezone. Ovaj susret s Velikom Britanijom bit će naravno vrlo težak. Mislim da nas čeka vrlo izjednačen meč u kojem je svih 5 dvoboja otvoreno: može završiti 5:0 za njih ili 5:0 za nas.'

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene