Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ništa od medalje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrfinalu Svjetskog prvenstva u rukometu Hrvatska je izgubila od Francuske 21-18. U teškoj i gruboj utakmici jednu od ključnih uloga imao je francuski vratar s više od 20 obrana. Naši rukometaši, iako su pokazali vjerojatno najljepši i najbolji rukomet, tako su ispali iz utrke za postolje.

Francuska će u polufinalu igrati protiv Njemačke, dok će Hrvatska razigravati za plasman od petog do osmog mjesta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagreb ostao bez finala Kupa kupova Slika nije dostupna CO Zagreb u polufinalu protiv Adema Leona

Nakon sedam uzastopnih pobjeda hrvatska reprezentacija je doživjela prvi poraz na Svjetskom prvenstvu i oprostila se od borbe za odličja. Premda su odabranici Line Červara superiorno izborili četvrtfinale nisu uspjeli preskočiti čvrste Francuze. 

U jedinom susretu nakon kojeg nema popravka olimpijski pobjednici su izgubili i sada im preostaje razigravanje od petog do osmog mjesta.

Bio je to čvrsti i ratnički dvoboj u kojem su odlučile obrane i sjajni francuski vratar Thierry Omeyer. Francuska jedinica nas je uništila u polufinalu posljednjeg europskog prvenstva, a večeras i u četvrtfinalu svjetskog prvenstva. 

Omeyer je na koncu zaključio utakmicu sa 22 obrane. Sjajnu večer imao je i hrvatski vratar Mirko Alilović sa 16 obrana, no nažalost njegovi suigrači to nisu znali iskoristiti.

Premda je hrvatska reprezentacija bolje otvorila utakmicu, prvo poluvrijeme pripalo je Francuzima. 

Ključ preokreta bila je loša predstava hrvatskih vanjskih igrača - Lacković je imao šut 1-6, Metličić 2-6. Koliko smo bili nemoćni svjedoči i podatak da smo u prvom poluvremenu imali 36 posto realizacije napada, a do susreta sa  Francuzima taj prosjek je bio 64. U nastavku utakmice krenuli smo bolje, čak smo došli i do vodstva (11:10, 12:11), no to je bila i jedina prednost hrvatskih rukometaša u drugom poluvremenu. 

Francuzi su sjajno zatvorili Lackovića, Metličića i Džombu, a balić nije mogao sve sam. Hrvatski igrači su držali priključak Francuzima do posljednjih deset minuta, no tada europski prvaci koriste dva igrača više i bježe na plus 4 (15:19) i pitanje pobjednika je bilo razriješeno.

HRVATSKA: Jerković, Alilović; Kaleb, Sulić 2, Balić 5, Lacković 3,
Zrnić, Vori 2, Džomba 3 (2), Vuković, Dominiković, Špoljarić, Metličić
3, Vukić, Valčić. Izbornik: Lino Červar

FRANCUSKA: Omeyer, Karaboue, Abalo 8, Guigou 3 (1), Dinart, Abati,
B.Gille, Karabatić 5, Narcisse 3, Giraut, Burdet, Kempe, Fernandez 2,
G.Gille. Izbornik: Claude Onesta

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Francuska 2 minute

SEDMERCI: Hrvatska 3 (2), Francuska 3 (1)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene