Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Niko Kranjčar potpisao za Portsmouth

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mjesecima se iščekivalo hoće li 22-godišnji hrvatski reprezentativac ostati član Hajduka. Ispisane su neobične stranice u biografiji Nike Kranjčara. Otac, talent, mediji koji su svako malo okretali ploču - sve je to bio uteg oko vrata Niki Kranjčaru, posebice u posljednjih godinu i pol dana.

Nevjerojatno je koliko se toga od siječnja 2005. do današnjeg četvrtka spominjalo ime Nike Kranjčara.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Slika nije dostupna Portsmouth odbio 12 milijuna funti za Niku Kranjčara

Najmlađi kapetan Dinama, najavljivan kao nasljednik Zvone Bobana odjednom je postao višak u „modrom dresu" i otišao u - Hajduk. Torcida ga je dočekala kao spasitelja, onda su „bili" osvojili prvenstvo, pa ispali od Debrecena u Ligi prvaka.

S mađarskom kobasicom kao da je sve krenulo unatrag u klupskom smislu. Na reprezentativnom polju kvalifikacijski bljesak, a onda njemačka oluja, otac i sin Kranjčar bili su spominjaniji nego hrvatski pregovori s Europskom unijom.

- Kroz sva ta godišnja doba pričalo se o klubovima koji žele Niku Kranjčara. Prije i nakon ubojstva njegovog menadžera Dina Pokrovca neki su novinari selili Hajdukovu „desetku" po cijeloj Europi, od torinskog Juventusa, njemačkog prvaka Bayerna, francuskog Lyona, ovaj tjedan eto i Rennesa. Bili su tu spominjani još Deportivo La Coruna, West Ham, Wigan. I kad se činio izvjestan ostanak u neporaženom i oporavljenom, barem za hrvatske prilike, Hajduku, dogodio se Portsmouth. Novog reprezentativnog izbornika rasplet nije iznenadio, izjavio je dobri poznavatelj prilika na Poljudu, novinar Zdravko Reić. 

- Svašta se pisalo i govorilo za 22-godišnjeg Niku; prosječni nogometaš, tatin sin, fantazista, kapetan, očekivanja, želje, rezultati. Niku Kranjčara očekuju engleske kiše pune dokazivanja. Menadžerske igre i novinske tekstove, često prepune izmišljotina, morat će naučiti nositi još bolje u novoj engleskoj školi, rekao je izbornik Slaven Bilić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene