Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Pobjede Rocketsa i Warriorsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sinoćnjem programu NBA lige bile su tek dvije utakmice i u obje su slavile domaće momčadi - Houston je porazio Chicago 101:100, dok je Golden State bio bolji od Sacramenta 117:105.

Premda je Houston u pojedinim trenucima imao i više od 20 koševa prednosti, utakmica je razriješena dramatičnom završnicom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Houston nastavio nizati pobjede Slika nije dostupna NBA: Kraj sezone za Yao Minga

Obrat se dogodio kada je proigrao Ben Gordon, koji je 30 od svojih 37 koševa ubacio u drugom poluvremenu, a čak devet u zadnjoj minuti. Međutim, 14 sekundi prije kraja pri vodstvu Houstona 99:95 promašio je tricu. Nakon što Houston nije realizirao napad, Andres Nocioni je tricom u zadnjoj sekundi uspio tek ublažiti poraz.

"Nažalost nismo uspjeli. Suviše kasno smo se probudili," kazao je Gordon. Redove Rocketsa predvodili su Tracy McGrady (21 koš, 11 skokova, 7 asistencija), Yao Ming (20 koševa, 12 skokova) te Rafer Alston (19 koševa), dok su najefikasniji u Bullsima uz Gordona bili Luol Deng (15) i Nocioni (13). Bila je to šest pobjeda Houstona uz tri poraza ove sezone, dok Bullsi imaju skor 3-5.

U drugom susretu pitanje pobjednika razriješeno je mnogo prije. Sacramento je prvu četvrtinu dobio sa 12 koševa razlike (40:28) i tu je prednost sačuvao do kraja jer su preostale tri četvrtine završile bez pobjednika (25:25, 27:27, 25:25). 

Junak utakmice odigrane pred 18.000 gledatelja u Oracle Areni bio je Baron Davis sa 36 koševa 18 asistencija i 8 skokova, dok je Mickael Pietrus dodao 26 koševa. 

Goste su "pokopale" trice i očajnih 5.9 posto (1-17), a najefikasniji su bili Kevin Martin (26 koševa) i Ron Artest (20 koševa, 12 skokova). Ovom pobjedom Golden Sate se probio na drugo mjesto divizije Pacific s omjerom 6-3, dok je Sacramento u istoj diviziji ima učinak od pet pobjeda i tri poraza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene