Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kapetan NK Dinama i najbolji nogometaš hrvatske lige, Luka Modrić, ostat će u zagrebačkom Dinamu do početka 2009. godine sa zadaćom da sa suigračima dočeka sljedeću Novu godinu u Europi, izjavio je na konferenciji za novinare izvršni dopredsjednik Dinama, Zdravko Mamić.


Prema njegovim riječima, on i brat Zoran razgovarali su proteklih dana u Londonu s predstavnicima pet engleskih klubova koji su im, uz uvjet da Luka odmah dođe, nudili 50 milijuna eura, ali su Mamići odbili te ponude u želji da stvore europski Dinamo.

Vezani članci Slika nije dostupna Pogledajte Modrićeve prve zvjezdane 'tweetove' Slika nije dostupna Kraljevski uvjeti: Što je sve dobio osim dresa s brojem 19?

Trener Dinama i dalje ostaje Branko Ivanković koji može birati koje igrače želi za novi napad na Europu. No, ukoliko iduće godine ne dočeka proljeće, Ivanković će dobiti otkaz.

Luka Modrić nije bio na održanoj konferenciji za novinare već kod kuće, u Zadru. Iznenađen je svotama koje za njega nude engleski klubovi.

Modrić dolazi na Dinamove pripreme 7. siječnja. Prema riječima Zdravka Mamića, to nije nikakvo iznenađenje, jer Modrić i dalje ima ambicija s Dinamom, a i tu će se idealno spremiti za Europsko prvenstvo, koje se igra u lipnju.

Božjom providnošću do odluke

Mamić je novinarima rekao kako je svih pet engleskih klubova Luku željelo odmah te kako niti jedna ponuda nije bila manja od 50 milijuna eura. 

'Ja sam se Božjom providnošću probudio u Manchesteru i zaključio kako bi bilo divno Dinamovim navijačima, sebi, obitelji, svojoj djeci, dati još jedan pokušaj za prezimljavanje u Europi', objasnio je Mamić donesenu odluku.

Tvrdi i kako je odluku odmah rekao bratu Zoranu koji je njome bio šokiran. No, za razliku od njega, predsjednik Mirko Barišić je bio oduševljen.

I Luka je dobro podnio tu odluku, čak i više od naših očekivanja, rekao je Mamić. Nije bio šokiran, bio je dobro raspoložen, ali zbunjen, dodao je. 

Luka ostaje u Dinamu, makar za njega nudili i 100 milijuna eura

Mamić je zajamčio hrvatskoj javnosti da će Luka i 2009. godinu dočekati u modrom dresu. Rekao je kako potpis na ispisnicu neće staviti niti ako za Luku dođe ponuda od 100 milijuna eura.

Na pitanje koliko će platiti za Modrićev ostanak, rekao je da će mu odmah ponuditi financijski najbolje uvjete ta da će on u Dinamu biti tretiran kao istinska zvijezda koja će imati i svoj navijački klub, privatnog masera i niz drugih pogodnosti.  Najavio je i kako će odmah naložiti marketingu da se otisne 1000 Modrićevih dresova na koje će Luka staviti svoj autogram.

Čitavu Mamićevu izjavu poslušajte u priloženom videu.