Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mario Ančić na putu za Šangaj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Mario Ančić plasirao se u četvrtfinale 765,000 dolara vrijednog ATP turnira u Tokiju. Mario je u 3. kolu svladao Nijemca Rainera Schuettlera sa 6-2, 4-6, 6-4.

Ančića u današnjem četvrtfinalu očekuje susret s Britancem Timom Henmanom. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP Zagreb: Ančić u četvrtfinalu Slika nije dostupna ATP Madrid: Đoković zaustavio Ančića


Svaki dobar meč za hrvatskog tenisača znači još bodova na ljestvici za prvaka s koje će najboljih osam na kraju godine na masters Cup u Šangaj. Mario je trenutno deseti na ljestvici (igrao 20 turnira, 344 boda) a s novim bi bodovima mogao uskoro dostići Markusa Baghdatisa s 369 bodova i Davida Nalabandiana s 370 bodova.

Plasmanom u četvrtfinale osvojio je četiri boda, današnjom eventualnom pobjedom osvojio bi još deset, a ukoliko dođe do finala još 27. Pobjednik turnira osvojiti će 42 boda, no kako na turniru sudjeluje i sve nepobjediviji Federer na turniru, na njih je teško računati. 

Kako je jučer u tokiju padala kiša meč trećeg kola morao se nastaviti danas, pa su se tako okolnosti za Maria pomalo neugodno poklopile. Odmah će danas, oko 16 sati posljepodne igrati četvrtfinalni meč. 

Mladi je splićanin na Japan Openu treći nositelj, a prošle godine ga je u finalu turnira zaustavio Južnoafrikanac Wesley Moodie.

Ančić i Henman već su imali međusobne oglede i oba puta ishod je bio povoljan za hrvatskog tenisača, 2004. godine u Wimbledonu i lani u Rotterdamu. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene