Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Zagreb: Ančić u četvrtfinalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mario Ančić je prvi hrvatski tenisač koji se plasirao u četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa.

Ančić je u susretu drugog kola za sat i 14 minuta pobijedio njemačkog tenisača Denisa Gremelmayra 6:3, 6:2. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP Queen's: Poraz Ančića Slika nije dostupna ATP Rim: Ančić bolji od Lopeza

Ančić će u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemca Robina Haasea.

'Protiv Haasea će biti teško'

Mario Ančić prvi je hrvatski četvrtfinalist na PBZ Zagreb Open ATP turniru, dok je Roko Karanušić ostao bez plasmana u četvrtfinale nakon dvoipolsatne borbe sa Srbinom Jankom Tipsarevićem.

Ančiću je ovo dosad najbolji rezultat na jedinom hrvatskom dvoranskom turniru jer je prošle godine ispao u 2. kolu od Karlovića.

'O Gremelmayeru sam samo znao da je ljevak i ništa drugo, pa mi je trebalo nekoliko gemova da se priviknem na igru. Nakon što sam oduzeo servis meč je praktički bio gotov, ničim me nije mogao iznenaditi i trebao sam u drugom setu i ranije okončati dvoboj. Sa Haaseom sam davno trenirao u Amsterdamu dok je on još bio junior, a kako je od njega na Australian Openu izgubio Ljubičić, a s njim su igrali i Zovko i Čilić morat ću se dodatno informirati. Bit će teško, ali ako gledatelji budu navijali za mene kao danas imat ću i dodatnu motivaciju', kazao je Ančić, koji je igrom protiv Gremelmayea pokazao da su bolest i ozljede konačno prošlost.

Roko Karanušić je imao sjajnu priliku da ode u četvrtfinale, no vlastite pogreške i ozljeda trbušnih mišića u trećem setu odnijele su mu najveći uspjeh na ATP Touru. 

Protiv Tipsarevića je imao 'break' priliku za 5:3, a umjesto vodstva i serviranja za meč", Karanušić je već u idućem gemu izgubio svoj servis i nakon dva i pol sata je poražen sa 6:4, 6:7, 6:4.

'Pamtit ću ovaj turnir jer sam imao šansu za plasman u četvrtfinale, a ovako sam izgubio nakon skoro tri sata igre. Sredinom trećeg seta osjetio sam bolove u mišićima trbušnog zida i više nisam mogao normalno servirati. I s takvim servisom dogurao sam do lopte za 5:3 u trećem setu, no nije išlo. Čak mi je više žao svojih šest propuštenih prilika za obrat u prvom setu, kada je Tipsarević, koji je inače moj dobar prijatelj, sve što je mogao iskoristio', kazao je Karanušić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene