Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubičić u polufinalu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale 353.450 eura vrijednog ATP turnira u Zagrebu. Prvi nositelj i prošlogodišnji pobjednik u četvrtfinalu je svladao Šveđanina Thomasa Johanssona sa 7-6 (6), 6-7 (8), 7-6 (4) nakon dva sata i 47 minuta igre.

U polufinalu će Ljubičić igrati protiv četvrtog nositelja, Rusa
Mihaila Južnjija protiv kojega je do sada u karijeri igrao pet puta i svih pet puta pobijedio. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dodigov prvi ATP naslov u karijeri: 'Ovo je moj najsretniji dan!' Slika nije dostupna Ljubičić: 'Spasio me servis'

'Mislim da u tenisu ne postoji izjednačeniji dvoboj od ovog sa
Johanssonom. Da u tenisu postoji neriješeno, ovaj dvoboj bi tako završio. Toliko malo nas je dijelilo', izjavio je Ljubičić.

Gledatelji u Domu sportova vidjeli su izuzetno izjednačen dvoboj, koji su obojica završili sa po 126 osvojenih poena i sa po jednim oduzimanjem servisa. Ljubičić je imao 28 as-servisa, a njegov inače veliki prijatelj izvan terena Johansson 17. 

Upravo se servis pokazao ključnim, pogotovu u 3. setu kada je Ljubičić gubio sa 3-4 i 0-40, da bi potom imao nevjerovatnu seriju od 12 prvih servisa koji su bili asevi ili winneri.

'Bila je to svakako situacija kada morate posegnuti za svojim najjačim udarcem, u ovom slučaju servisom. U većini slučajeva nešto pođe loše, ali ovaj puta sam od servisa dobio najbolje, a opet ova superbrza podloga vam omogućava da ni kod 0-40 ne paničarite. Ja čak tvrdim da mi ova podloga ne odgovara jer je prebrza, lopta odskače nisko i to svakako ne odgovara igraču moje visine, stoga i ja nastojim što više igrati 'slice backhand'. Servis je svakako prednost, recimo ja sam na Johanssonov prvi servis dobio svega četiri poena u meču, a on osam na moj prvi udarac. Također, vjerujem da je izjednačenosti dvoboja pridonijelo i naše veliko prijateljstvo, treniramo svaki dan u Monte Carlu, a i ovdje smo dva-tri puta trenirali i doista nemamo što sakriti jedan od drugoga', kazao je Ljubičić, dodavši kako ni protiv Južnog ne očekuje lagan posao, unatoč savršenom skoru.

'Imam 5-0 protiv njega, no to doista ništa ne znači jer je Južni puno bolji igrač nego lani. Ima dobar i forehand i backhand, čvrst je u glavi i bit će stvarno gadno', dodao je Ljubičić.

Posljedica maratonskog dvoboja sa Johanssonom je i Ljubičićevo otkazivanje igre parova. U 2. kolu parova Ljubičić i Marin Čilić trebali su kasno večeras igrati sa švedskim parom Johansson-Robert Lindstedt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene