Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubičić: 'Spasio me servis'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U susretu drugog kola ATP teniskog turnira u Zagrebu prvi nositelj Ivan Ljubičić pobijedio je Austrijanca Stefana Koubeka 7-6 (6), 6-7 (5), 6-4.

Naš najbolji tenisač u 'reprizi' je prošlogodišnjeg finala ponovno svladao Koubeka, ali ovoga puta puno teže, trebalo mu je gotovo dva i pol sata da slomi otpor 58. igrača svijeta. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ančić: Za mene je pobjeda što sam u Zagrebu Slika nije dostupna Ljubičić u polufinalu

Nakon što je ljevoruki Austrijanac čak 16 puta zaredom uspio držati svoj servis, Ljubičić je ostvario 'break' kada je njegov suparnik servirao za ostanak u meču.

'Bio je to težak meč, ja sam dobro servirao, a on je malo griješio. Dakle, obojica smo dobro radili ono u čemu smo najbolji', rekao je Ljubičić.

'Nisam najbolje osjećao loptu i zato nisam mogao raditi veći pritisak s osnovne linije. Zato je bilo jako važno da dobro serviram što sam i radio tijekom čitavog meča, osim u 'tie-breaku' drugog seta' dodao je naš najbolji tenisač.

Kako Ljubičić obično igra sve bolje kako turnir odmiče, za vjerovati je kako će u petak u četvrtfinalu protiv Šveđanina Thomasa Johanssona prikazati bolju igru.

'Samopouzdanje se stječe pobjedama, a ne dobrom igrom. Danas nisam igrao dobro, ali sam pobijedio što je najbolja kombinacija'.

U dosadašnjih šest međusobnih mečeva Ljubičić i Johansson imaju svaki po tri pobjede, ali Johansson je dobio prva tri, a Ljubičić posljednja tri dvoboja.

'Znam kao treba igrati protiv Johanssona, ali jedno je znati što treba napraviti, a drugo to i učiniti', najavio je Ljubičić svoj
četvrtfinalni dvoboj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene