Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Karlović ušao u finale San Josea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u finale ATP turnira u San Joseu pobijedivši u polufinalu njemačkog tenisača Benjamina Beckera sa 7-6 7-5.

Karlović će u svom drugom finalu u dosadašnjoj karijeri na ATP Touru igrati protiv pobjednika meča prvog nositelja turnira Andya Roddicka i branitelja naslova Andya Murraya.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karloviću trijumf protiv Soderlinga Slika nije dostupna ATP lista: Karlović pao za 7 mjesta

Karlović je u susretu sa šestim nositeljem Beckerom zabio 27 aseva. Njemački tenisač, koji je u četvrtfinalu izbacio Marata Safina, ljutito je bacio reket nakon što je u tie-breaku sa 7-5 izgubio prvi set.

Becker nije imao niti jednu priliku za break na Karlovićevom servisu koji je, pak, u 11 gemu drugog seta uzeo servis protivniku i potom servirao za pobjedu.

Na putu do finala Karlović je ranije pobijedio Jamesa Blakea i
Mardyja Fisha.

Karlović je protiv Beckera zabio 27 aseva, odnosno u svakom
servis-gemu barem dva. U dosadašnja četiri dvoboja na turniru u San Joseu najviši igrač na Touru ubacio je ukupno 87 aseva i time je već nadmašio rekord Andyja Roddicka, koji je prije tri godine u San Joseu zabio 79 aseva.

"Bio sam opušten, servis me je odlično služio, a u ključnim trenucima dobro sam vraćao Beckerove servise", izjavio je Karlović nakon meča.

Na novinarski upit što mu je nakon servisa najjače oružje, Karlović je odgovorio: "Nakon dobrog servisa nemam potrebe za drugim udarcima".

Benjamin Becker priznao je da nikad u životu nije igrao protiv igrača s tako neugodnim servisom. "Karlović je visok 208 cm i protiv njegovih servisa nema obrane, možete se jedino nadati da će promašiti. Probao sam sve kako bi ga izbacio iz ritma, ali nije išlo", kazao je Becker.

Karloviću je ovo drugo finale u karijeri i prilika da osvoji prvi ATP turnir u karijeri. U lipnju 2005. poražen je u finalu Queen's Cluba od Roddicka.

U finalu će Karlović igrati protiv branitelja naslova Škota Andyja
Murraya, koji je izbacio Roddicka sa 7-6 (8), 6-4. Bit će to prvi
međusobni dvoboj Karlovića i Murraya, koji je prošle godine baš u San Joseu osvojio svoj prvi turnir.

"Murray odlično vraća servise i tu je jedan od najboljih na svijetu. No, ja sam u San Joseu već sada napravio više od očekivanja, i u finale ulazim bez pritiska", rekao je Karlović.

Rezultati polufinala teniskog ATP turnira u San Joseu:

Ivo Karlović (Hrv) - Benjamin Becker (Nje/6) 7-6 (5), 7-5

Andy Murray (VBR/3) - Andy Roddick (SAD/1) 7-6 (8), 6-4

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene