Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Jedino što su oni napravili jest da su Eduardu jednom kupili tenisice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok je dugoselski poduzetnik Miljenko Radivojević podnio tužbu protiv Eduarda da Silve te od njega traži odštetu, po da Silvinoj kaznenoj prijavi protiv Radivojevića vodi se predistraga zbog prijevare i krivotvorenja.

Naime, Miljenko Radivojević podnio je na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu tužbu protiv hrvatskog reprezentativca i nogometaša Arsenala Eduarda Da Silve od kojega traži 8,78 milijuna kuna odštete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Levin: Eduardo se vraća na teren! Slika nije dostupna Napokon - Eduardo u šetnji!

Istodobno se po Da Silvinoj kaznenoj prijavi protiv Radivojevića vodi predistraga zbog prijevare i krivotvorenja.

Radivojević tvrdi da je s Da Silvom, popularnim Duduom, u listopadu 2003. potpisao Sporazum o poslovnoj suradnji prema kojemu je nekadašnji nogometaš Dinama dužan Radivojeviću isplatiti 10 posto provizije od 12 milijuna eura vrijednog transfera u Arsenal. S druge strane, Da Silva tvrdi da je taj sporazum razvrgnut, pa je protiv Radivojevića krajem prošle godine podnio kaznenu prijavu zbog pokušaja prijevare i krivotvorenja isprave.

- Mi smo njima pomagali sve dok Eduardo nije dobio veću plaću u Dinamu. Tada su se od nas počeli udaljavati jer jednostavno su shvatili da im više ne trebamo, rekla nam je Snježana Radivojević.

Slučaj vodi Općinsko državno odvjetništvo u Dugom Selu u kojemu se danas ništa nije moglo doznati.

U zagrebačkoj policiji, pak, kažu da su po nalogu odvjetništva proveli neke radnje te u siječnju i veljači podnijeli posebna izvješća, no o pojedinostima kriminalističke obrade nad Radivojevićem nisu željeli ništa reći.

Radivojević, inače tetak Da Silvine supruge, u tužbi se poziva na odredbu sporazuma po kojoj mu je Da Silva obvezan isplaćivati desetpostotnu proviziju od svakog isplaćenog iznosa, bez obzira na to je li Radivojević sudjelovao u sklapanju ugovora jer ga nagrađuje kao svog osobnog savjetnika.

U navodnom sporazumu stoji i da se provizija ne isplaćuje sve dok je Da Silva u Dinamu, odnosno obveza isplate nastaje u trenutku eventualnog transfera u drugi klub.

Radivojević u tužbi sudu predlaže da sasluša Da Silvu i od porezne uprave zatraži podatke o njegovim prijavljenim primanjima koji se odnose na transfer u londonski Arsenal te podatke o prijavljenoj dobiti Dinama i izvršnog dopredsjednika tog kluba Zdravka Mamića, ostvarenoj od transfera.

U tužbi se tvrdi da je Radivojević ispunio sve svoje obveze iz sporazuma koji navodno vrijedi do sredine listopada 2010., a prema kojemu se Radivojević obvezao da će Da Silvi u slučaju prekida karijere osigurati prosječna mjesečna primanja jedne hrvatske obitelji do kraja života.

S druge strane, Eduardo Da Silva, koji se od teške ozljede gležnja oporavlja u rodnom Brazilu, tvrdi da je s tetkom svoje supruge imao jedan ugovor koji je razvrgnut, a da je sporazum na koji se u tužbi poziva Radivojević krivotvoren.

Radivojević, pak, tvrdi da je raskinut samo ugovor iz rujna 2003., ali da je tri tjedna kasnije potpisan novi na koji se poziva u tužbi Općinskom sudu.

"Mi ćemo sve navode iz privatne tužbe osporiti jer je riječ o krivotvorini i pokušaju prijevare", kazao je Da Silvin odvjetnik Miroslav Šeparović. Po njegovim riječima, vijest o Radivojevićevoj privatnoj tužbi uznemirila je Da Silvu i njegovu suprugu.

"Oni ne mogu shvatiti da netko pokušava iskoristiti situaciju u kojoj se prelaskom u Arsenal našao Da Silva, pogotovo ne da to radi osoba koja, kako tvrde, za njih ništa nije napravila, osim što je jednom prilikom Da Silvi kupila tenisice", kazao je Šeparović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene