Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hiddink pod istragom zbog utaje poreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemsko državno tužiteljstvo objavilo je da je pokrenulo istragu protiv uglednog nogometnog trenera Guusa Hiddinka, zbog sumnje na utaju poreza.

Sporno je razdoblje nakon SP 2002., kada je Hiddink imao službeno prebivalište u Belgiji. No, tužiteljstvo sumnja da Hiddink tada nije živio u Belgiji i to će pokušati dokazati. Nizozemski trener i njegov porezni savjetnik trebali bi se pojaviti na saslušanju 15. rujna. 

Pročitajte i ovo Moskva Stroge mjere Kompanije koje napuštaju Rusiju moraju za to platiti, zarada već premašila godišnji plan Uhićenja (Foto/Arhiva: Goran Kovacic/PIXSELL) Istražuje ih USKOK Zločinačko udruženje: Pronalazili osobe lošeg imovinskog i zdravstvenog stanja pa ih koristili za utaje poreza

Samo devet dana prije saslušanja Hiddink će voditi Rusiju u kvalifikacijskom susretu protiv Hrvatske. 

Hiddink je u više navrata izjavio kako nije ništa skrivio, te da nema govora o utaji poreza. Po njemu, radi se o običnoj administrativnoj pogrešci.

Hiddink je od 1995. do 1998. bio izbornik Nizozemske, a nakon toga vodio je Real Madrid, Betis, te reprezentaciju Južne Koreje, s kojom je bio četvrti na SP 2002. Na SP u Njemačkoj nastupio je kao izbornik Australije, a sada je za kormilom ruske reprezentcije.

Rusija u kvalifikacijama za EP 2008. igra u skupini sa Hrvatskom, Engleskom, Izraelom, Andorom, Estonijom i Makedonijom. Dvije prvoplasirane reprezentacije izborit će odlazak na EP 2008.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene