Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Španjolski internacionalac, 20-godišnji Cesc Fabregas čelnicima Arsenala poslao je jasnu poruku - ako trener Arsene Wenger napusti Emirates Stadium, on će učiniti isto.


Fabregas, koji je prošlog ljeta potpisao 8-godišnji ugovor s "Topnicima", kaže da je njegova budućnost u Arsenalu došla u pitanje time što Arsene Wenger nije uspio obnoviti ugovor koji mu ističe 2008. Fabregas tvrdi da je odlazak Davida Deina (koji je bio član klupskog vodstva Arsenala od 1983. godine i vlasnik 14.5 posto dionica kluba, te predsjednik G-14 , skupine najmoćnijih europskih klubova. Dein je najzaslužniji što je Arsene Wenger 1996. godine preuzeo momčad Arsenala) kod igrača izazvao nezadovoljstvo. Smatra da je upravo to razlog što je Thierry Henry u iskušenju da ode u Barcelonu.

Vezani članci Slika nije dostupna Fabregas sanja o povratku u Barcelonu Slika nije dostupna Wenger traži uvođenje video tehnologije kao pomoć sucima!

"Moja budućnost u Arsenalu je gotovo potpuno povezana s budućnošću Arsenea Wengera. Ako on ode, tada je 90 posto sigurno da ću ja učiniti isto, jer svoj status u klubu poistovjećujem s njegovom prisutnošću. Bez Wengera, Arsenal ne bi bio isti klub i nikada ne bi postigao ono što je postigao s njime na čelu", smatra Fabregas te dodaje da se u posljednje vrijeme izvan terena dogodilo mnogo stvari koje su promijenile cjelokupnu percepciju. 

"Kada sam potpisao taj 8-godišnji, osjećao sam nešto potpuno drugačije u vezi Arenala. Osjećao sam sigurnost u klub i svoju budućnost, bio je to za mene idealan klub. Sada su se pojavile dvojbe - trener nije obnovio ugovor, važan čovjek kao što je Dein otišao je iz kluba, a što će učiniti Thierry Henry nitko ne zna. Sve su to stvari koje mogu utjecati na moju budućnost", kaže mladi Španjolac.