Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EURO: Turci bez Basturka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik turske nogometne reprezentacije Fatih Terim na konačni popis igrača za EP nije uvrstio Stuttgartova veznjaka Yildirayja Basturka i to je najveće iznenađenje u njegovom izboru.

Terim se odrekao i braniča Ibrahima Kasa (Getafe), te napadača Halila Altintopa (Schalke), a još ranije je zbog ozljede otpao branič Gokhan Gonul.

Pročitajte i ovo Dva eura, Ilustracija Vrijednost im raste Imate kovanicu od dva eura? Dobro je pogledajte, možda držite kolekcionarski primjerak Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

Objavljujući popis 23 igrača za Euro, izbornik Terim je kazao da je u veznoj liniji htio zadržati balans između onih koji su skloniji defenzivi te ofenzivnih veznjaka.

Što se tiče Basturka, izbornik Terim je kazao da on u njegovoj viziji nije igrač za prvu momčad. "Nisam ga htio voditi na EP da tamo sjedi na klupi", rekao je Terim.

Turska reprezentacija se priprema u Njemačkoj, a 29. svibnja igrat će pripremnu utakmicu protiv Finske. Bit će im to treća utakmica uoči Eura, nakon pobjede 1-0 protiv Slovačke i poraza 2-3 od Urugvaja.

Turska je u skupini sa Švicarskom, Češkom i Portugalom.

VRATARI: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rustu Recber (Besiktas), Tolga Zengin (Trabzonspor)

BRANIČI: Ugur Boral (Fenerbahçe), Sabri Sarioglu, Servet Cetin, Hakan Kadir Balta, Emre Gungor (Galatasaray), Gokhan Zan (Besiktas), Emre Asik (Ankaraspor)

VEZNI IGRAČI: Mehmet Aurelio, Kazim Kazim (Fenerbahçe), Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan (Galatasaray), Emre Belozoglu (Newcastle), Tumer Metin (Larissa), Hamit Altintop (Bayern), Tuncay Sanli (Middlesbrough)

NAPADAČI: Gokdeniz Karadeniz (Rubin Kazan), Nihat Kahveci (Villareal), Semih Senturk (Fenerbahçe), Mevlut Erding (SochauxA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene