Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Draganja u finalu 50 slobodno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Olimpijski i svjetski doprvak na 50 metara slobodno, hrvatski plivač Duje Draganja plasirao se sa četvrtim rezultatom u finale Europskog prvenstva u Budimpešti u toj disciplini.

Draganja je u polufinalu plivao 22.16 sekundi, što je 27 stotinki sporije od njegova i državnoga rekorda sa SP-a lani u Montrealu.
Splićanin je u kvalifikacijama plivao 22.86 sekundi, što je gotovo sekundu sporije od njegova rekorda, te je zauzeo 19. mjesto.

Pročitajte i ovo Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz Slika nije dostupna Duje Draganja vratio se u Hrvatsku

No, s obzirom da su ispred njega bila četvorica Francuza i trojica Rusa, a samo po dva plivača iz svake zemlje imaju pravo nastupa u polufinalu, Draganja se na "mala vrata" plasirao u polufinale kao posljednji, 16. kojemu je to uspjelo.

Prvo vrijeme polufinala imao je Francuz Frederick Bousquet sa 21.99, drugo Ukrajinac Oleksandr Volinec (22.02), a treće Poljak Bartusz Kizierowski (22.09).

Finale 50 slobodno je u nedjelju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene