Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo u zadnjoj minuti izgubio od Arsenala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U uzvratnoj utakmici trećeg pretkola nogometne lige prvaka zagrebački Dinamo izgubio je na gostovanju kod Arsenala u Londonu sa 1-2 (1-0). Arsenal se plasirao u Ligu prvaka ukupnim rezultatom 5-1, dok će Dinamo natjecanje u Europi nastaviti u Kupu UEFA.

Pred 58.418 gledatelja na novom Arsenalovom Emirates stadiumu sudio je Francuz Bertrand Layec.

Nakon visokog 0-3 poraza na svom terenu prije 15 dana, Dinamo je u London stigao bez iluzija da može izboriti nastup u Ligi prvaka, a tako rasterećen je protiv opuštenog europskog doprvaka odigrao solidnu utakmicu u kojoj je većim tijekom i vodio da bi u završici ipak primio dva pogotka i bio nesretno poražen.

Vodstvo je Dinamu u 12. minuti donijela "brazilska veza" Etto-Eduardo, Turina je daleko ispucao loptu koju je Etto prihvatio na lijevom boku, sjurio se do kaznenog prostora "topnika" i potom uputio povratnu loptu.

Eduardo Da Silva iskoristio je nespretnu reakciju Tourea, te je njegov ne odveć jak udarac sa 16 metara prošao ispod vratara Almunije koji se također nije proslavio.

Arsenal je kontrolirao igru cijelim tijekom dvoboja, dok je Dinamo sporadično prijetio iz protunapada. Velike prigode za izjednačenje propustili su Van Persie u prvom i Adebayor u drugom poluvremenu, no ti promašaji se engleskoj momčadi nisu osvetili.

Van Persie je u 77. minuti iz slobodnog udarca ubacio loptu u kazneni prostor, a u gužvi pred golom najbolje se snašao Fredrik Ljungberg koji je udarcem glavom svladao Turinu.

Arsenal je do pobjede stigao u prvoj minuti sudačke nadoknade, Eboue je uputio oštru loptu na peterac, Dinamov kapetan Zoran Mamić, koji je igrao na poziciji posljednjeg igrača obrane, je napravio jedinu pogrešku na utakmici, lopta mu je prošla ispod noge, a iza njega je Mathieu Flamini bio spreman iskoristiti poklon i neometan ubaciti loptu iza Turine za konačnih 2-1.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene