Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blanka prva u Bydgoszczu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobijedila je u skoku u vis na Dolcan Cupu 2007., tradicionalnom 7. Europskom festivalu atletike u poljskom Bydgoszczu.

Blanka je slavila s preskočenih dva metra, jer su drugoplasirana Ukrajinka Stjopina i domaća skakačica Gronayu skočile 190 cm.

Pročitajte i ovo Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore Slika nije dostupna Blanka Vlašić večeras otvara sezonu na otvorenom

Bilo je to treće uzastopno natjecanje na kojem je slavila mlada Splićanka. 

U Dohi je bila najbolja s preskočenih, najboljih u svijetu
ove godine, 204 cm, dok je u Splitu slavila s rezultatom od dva metra.

Nakon što je ostala sama Blanka je u Poljskoj letvicu podizala i preskakala u prvom pokušaju na 193 i 196 centimetara, dok je za dva metra trebala dva puta izlaziti na zaletište. 

Sljedeći izazov bio joj je na 205 cm. Nije uspjela, ali su pokušaji bili jako dobri, tako bi letvica tek dodirnuta petama trenutak dva ostala da bi potom pala.

"Sve sam imala i sve sam mogla. Zaista mi nije jasno kako letvica nije ostala. Izgleda mi kao da "nešto" nije dalo da danas preskočim tu visinu," kazala je Blanka neposredno nakon natjecanja.

Sljedeće natjecanje biti će iz serije Zlatne lige 15. lipnja u Oslu gdje su prijavljene sve trenutno najbolje visašice svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene