Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barcelona: Ronaldinho ostaje do kraja karijere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Barcelona želi okončati glasine oko Ronaldinhova odlaska i spremna je Brazilcu ponuditi novi, dugoročni ugovor. Štoviše, potpredsjednik kluba Ferran Soriano je čak objavio da će Ronaldinho svoju karijeru završiti upravo na Nou Campu.

I dok sa svih strana 'pljušte' informacije da će Milan za Brazilca ponuditi ovoliko ili onoliko, potpredsjednik Barcelone Ferran Soriano želi staviti točku na i.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kaka: Nakon Ronalda po Ronaldinha Slika nije dostupna Milan i Inter pod istragom

"Uopće nema sumnje da su Barca i Ronaldinho izgradili 'uspješan brak' i ostat ćemo zajedno do kraja. Jednom sam prilikom rekao njegovom bratu/menadžeru Robertu kako znam da ljudi očekuju da svaku utakmicu odigra kao da se bori s lavom. No, mi znamo da je to nemoguće. Nema smisla osuđivati ga zbog nekoliko utakmica. On ne samo da je izvanredan nogometaš, nego je i njegov imidž povezan upravo s Barcelonom i obratno", tvrdi Soriano.

"Želimo da stvari do kraja sezone ostanu takve kakve jesu, ali nećemo riskirati da ga izgubimo iduće godine (misli se na FIFA-ino novo pravilo da igrač ima pravo otkupiti posljednje dvije godine svog ugovora u nekom klubu, na koje se, prema medijskim tvrdnjama, planiraju pozvati John Terry i Frank Lampard ako požele napustiti Chelsea na kraju sezone). Mi želimo da Ronaldinho ostane i želimo da sklopi novi ugovor do 2014. Datum pregovora još nije točno određen, ali ja sam optimističan jer vjerujem da je zadovoljan u Barceloni, što je u posljednje vrijeme često dovođeno u pitanje. No, među nama nema nikakvih problema", dodao je.

Ronaldinho je često i sam govorio kako želi ostati na Camp Nou, a najvjerojatnije će, ako ostane, odigrati i ključnu ulogu na izborima za predsjednika kluba iduće godine.

U Milanu pak, misle drugačije. Potpredsjednik kluba Adriano Galliani smatra da će bliske veze milanskog kluba s Ronaldinhovim bratom biti od presudne važnosti za Brazilčev dolazak na San Siro. Blizak odnos milanskog kluba i Roberta de Assisa traje još otkako je Milan potpisao s Ricardom Oliveirom, kojemu je menadžer također bio Ronaldinhov stariji brat. 

"Zahvaljujući tom dobrom odnosu, mislim da smo u dobroj poziciji da dovedemo Ronaldinha u Milano. Ako ga Barca odluči prodati, tražit ćemo način da se dogovorimo bez da dođe do razdora u klubu kojeg smatramo prijateljskim. Ako ga odluče prodati, on će sigurno neće otići u niti jedan drugi klub osim u Milan", rekao je Galliani. 

Gallianijev entuzijazam ne dijeli čelnik gradskog suparnika  Massimo Moratti. On naime, smatra da Milan može puno bolje utrošiti novac koji bi dali za Ronaldinha.

"Ronaldinho u Milanu? Pih! Ja bih radije taj novac ostavio za druge igrače. Mi (Inter) smo došli do tog nivoa da ne trebamo trošiti toliki novac. No, da mogu birati ja bih radije Lionela Messija. On je jedan od mnogih o kojima sanjamo, no teško da će ga Barcelona pustiti jer im ne treba novac da bi na to bili primorani. Mislim da će on ostati na Nou Campu", rekao je Moratti te dodao da bi u Interu iduće sezone volio vidjeti kapetana Rome Francesca Tottija i Juventusova vratara Gianluigija Buffona.

"Pa svi žele Tottija. Totti je najbolji od najboljih i mislim da ne lažem kada tvrdim da bi ga svaki predsjednik poželio u svom klubu. Što se tiče Buffona, on je odličan vratar, no bojim se da će i on kao Messi ostati samo naš san, jer ga Juventus želi zadržati. Ali mi smo zadovoljni i s našim vratarom Juliom Cesarom", rekao je predsjednik Intera. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene