Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ATP Hamburg: Nadal bolji od Đokovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski tenisač Rafael Nadal svladao je u polufinalu ATP turnira u Hamburgu Srbina Novaka Đokovića sa 7:5, 2:6, 6:2, a Nadal je, osim finala sa Federerrom, dobio i izravni dvoboj za drugo mjesto na ATP ljestvici.

U susretu odigranom pod krovom zbog kiše Đoković je u prvom setu potratio vodstvo od 3:0 i dvije break-lopte za 4:0 i to je bio ključ dvoboja u kojem je Španjolac pronašao svoju igru u trećem setu. U međusobnim dvobojima Nadal protiv Đokovića sada vodi sa 7:3, a na zemljanoj podlozi 4:0.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Miami report Ivane Nanut Oči u oči s Novakom Đokovićem Slika nije dostupna Miami report Ivane Nanut Jelena Janković: 'Nije istina da mijenjam gaćice tijekom meča!'

Najbolji tenisač svijeta Roger Federer prvi se plasirao u finale nakon lake pobjede na Talijanom Andreasom Seppiem 6:3,6:1 za samo sat i 18 minuta igre.

Federer je pobjednik Hamburga bio čak četiri puta, a nakon dvoboja sa Seppiem je i objasnio i zašto.

"Ovaj zemljani teren u Hamburgu je posve nalik onome na kome sam počeo igrati tenis u Baselu. Nije to zemlja Roland Garrosa, niti bilo kojeg velikog zemljanog turnira na svijetu. To je zemljani teren poput milijuna drugih na kojem igraju rekreativci širom svijeta i zato mi tako odgovara", kazao je Federer, koji je ove godine osvojio samo mali turnir u Estorilu.

U lanjskom finalu Hamburga Federer je dobio Nadala i to mu je jedina pobjeda na zemlji, dok je taj Nadalov poraz jedan od ukupno dva koja je na zemlji doživio u zadnjih 108 dvoboja od travnja 2005.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene