Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Aragones odlazi, Lippi dolazi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Španjolska u subotu u kvalifikacijskoj utakmici Eura 2008. poražena od Švedske (0:2) u Stockholmu, izbornik Furije, Luis Aragones, izložen je velikom pritisku, jer i navijači i mediji traže od njega da podnese ostavku.

Tako je sportski dnevni Marca objavio je anketu u kojoj je sudjelovalo više od 160.000 čitatelja od kojih se nešto više od 135.000 (87 posto) izjasnilo za odlazak Aragonesa s kormila španjolske reprezentacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lippi brani Cristiana Ronalda Slika nije dostupna Aragones: Nakon EP 2008. napuštam reprezentaciju Španjolske

Madridski sportski dnevnik AS također je objavio rezultate svoje ankete među čitateljima od kojih je 84 posto glasovalo za otkaz neuspješnom izborniku.Aragones je najbolje prošao u anketi barcelonskod dnevnika Mundo Deportivo ali je i njoj 81 posto anketiranih bilo protiv njega.

Čitatelji podjednako kao Aragonesa za posljednje rezultatske neuspjehe Furije okrivljuju predsjednika Španjolskog NS-a Angela Mariju Villara, pa traže da i on napusti funkciju zajedno s Aragonesom, kojega je branio i zadržao na izborničkom mjestu usprkos nezadovoljavajućem nastupu španjolske reprezentacije na SP-u u Njemačkoj.

Aragones je odbio dati ostavku poslije poraza od Švedske što je razumljivo kad se zna da ima ugovor sa Savezom, koji mu istječe 2008. pa ŠNS njemu i njegovim najbližim suradnicima, ako im prije roka raskine ugovore, mora isplatiti odštetu od oko 6 milijuna eura.

Villar i Aragones se nadaju da bi dobar rezultat Španjolaca u
srijedu, kad igraju prijateljsku utakmicu protiv Argentine, mogao promijeniti raspoloženje navijača, ali čini se da prevelike nade polažu u susret koji nema obaveznost i težinu kvalifikacijskih utakmica. 

Talijanski trener Marcello Lippi najizgledniji je kandidat za nasljednika Louisa Aragonesa na mjestu španjolskog izbornika, pišu talijanski i španjolski mediji. 

I španjolska Marca i talijanska La Gazzetta dello Sport navode da će svjetski prvak s Italijom Lippi preuzeti posao španjolskog izbornika i to vrlo skoro jer je nakon poraza od Sjeverne Irske i Švedske Luis Aragones praktički već "bivši".

Španjolci će Aragonesa gotovo sigurno otpustiti u slučaju negativnoga rezultata na pripremnoj utakmici s Argentinom u Murciji. Španjolska nogometna reprezentacija nikad u povijesti nije izgubila tri utakmice zaredom, a u najnovijoj anketi čak 70 posto ispitanika je za Aragonesov odlazak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene