Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Allardyce preuzeo Newcastle United

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vodstvo engleskog nogometnog premierligaša Newcastle Uniteda izabralo je 52-godišnjeg Sama Allardycea za novog menadžera 'Svraka'.

Allardyce je tako postao već četvrti trener u posljednje tri sezone na klupi Newcastlea. Bivši trener Boltona potpisao je za Newcastle ugovor na tri godine, a zamijenit će Glenna Roedera.

Pročitajte i ovo Screenshot Maksimir slavi Građani počeli prijavljivati potres u Zagrebu, a onda je stiglo objašnjenje koje nisu očekivali: "Nije potres..." Ilustracija čamca s migrantima Smrtonosan prijelaz Strašna tragedija u La Mancheu: Prevrnuo se čamac pun migranata, djevojčica preminula

'Nakon što sam napustio Bolton nadao sam se dužem odmoru, međutim nisam mogao odbiti ponudu Newcastle Uniteda. Predsjednik Freddy Shepherd je bio vrlo uvjerljiv,' izjavio je Allardyce koji je na pregovore stigao helikopterom.

Njegov jedini, ali nimalo lak zadatak, biti će vratiti 'Svrake' u
vrh engleskog nogometa. Newcastle je u svojoj povijesti osvojio četiri naslova prvaka i šest FA Kupova, međutim navijači 'crno-bijelih' trofej čekaju već 52 godine.

'Svjestan sam što navijači i čelnici kluba očekuju. Newcastle je velik klub i mora uvijek biti pri vrhu ljestvice,' rekao je Allardyce. 

'Svrake' će biti njegov peti klub - osam godina je vodio Bolton, a po dvije godine je sjedio na klupi Notts Countya, Blackpoola i Limericka.

Uz njegovo ime veže se i jedna afera. Prošle godine Allardyce je spomenut u dokumentarnom filmu BBC-a o ilegalnim transferima i uzimanju mita. U filmu se uz njega spominjali i pomoćni trener Newcastlea, Kevin Bond, sin Sama Allardycea i menadžer Craig, menadžer Portsmoutha Redknapp, direktor omladinskog pogona u Chelseau, Frank Arnesen, te dvojica agenata Teni Yerim i Peter Harrison.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene